SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 31.Jan.2012, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Branko Ninić

Odložiti referendum


LEPOSAVIĆ - Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je da bi održavanje referenduma u opštinama na severu Kosova trebalo odmah odložiti. Ninić je u prilog tome naveo tri argumenta: ishod referenduma je unapred poznat, njegovo održavanje moglo bi usporiti Srbiju na putu evropskih integracija, a Srbi sa severa Kosova mogu ostati bez podrške jedine države koju priznaju, države Srbije.

Vensan Dežer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Uslovi jasni


BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da su uslovi koje bi Srbija trebalo da ispuni kako bi 27. februara dobila status kandidata za EU jasni i ostvarljivi.

- Uslovi su primena sporazuma sa Prištinom, dalji razvoj koji se odnosi na regionalno predstavljanje Prištine, i da Euleks i Kfor mogu da vrše svoj mandat na čitavoj teritoriji Kosova - rekao je Dežer.

Rasim Ljajić

Pet haških optuženika traži lekare


BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je, osim Vojislava Šešelja, još pet haških optuženika zatražilo da ih pregledaju srpski lekari, ali nije mogao da navede njihova imena.

- Mi sada čekamo odobrenje Tribunala za te zahteve - rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.