Ninić: Referendum odmah odložiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ninić: Referendum odmah odložiti

LEPOSAVIĆ -

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je danas da bi održavanje referenduma u opštinama na severu Kosova trebalo odmah odložiti.

Ninić je u izjavi Tanjugu u prilog tome naveo tri argumenta: ishod referenduma je unapred poznat, njegovo održavanje bi moglo usporiti Srbiju na putu evropskih integracija, a Srbi sa severa Kosova mogu ostati bez podrške jedine države koju priznaju, države Srbije.

On je rekao da lično nije uključen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizaciju i pripremu referenduma u opštini Leposavić i da se "tvrdoglavim suprostavljanjem zvaničnom Beogradu igramo sa sopstvenom sudbinom i preuzimamo potpunu odgovornost za ono što se može dogoditi građanima".

"Srbi sa severa Kosova ne mogu sami protiv svih", upozorio je Ninić.

Prema njegovim rečima, treba ozbiljno shvatiti upozorenja pojedinih evropskih diplomata, koji su ocenili da će održavanje referenduma na severu Kosova imati negativne posledice po evropske integracije Srbije.

"Insistiranjem na referendumu bojim se da ćemo građane ostaviti usamljene, jer mogu ostati bez podrške jedine države koju priznaju. One stranke koje su protiv ulaska u EU taj svoj cilj treba da ostvare na neki drugi način a ne preko leđa kosovskih Srba", rekao je predsednik opštine Leposavić.

Za 14. i 15. februar u četiri opštine na severu Kosova zakazano je održavanje referenduma, na kojem će se građani izjasniti da li prihvataju kosovske institucije.

Vlast u opštinama Zubin Potok i Zvečan drži Demokratska stranka Srbije, dok su u Kosovskoj Mitrovici na vlasti naprednjaci i DSS.

Demokratska stranka je na vlasti u opštini Leposavić, ali su njeni odbornici prilikom odlučivanja o održavanju referendum ostali bez podrške koalicionog partnera SPS, koji su bili za referendum.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ninić: Referendum odmah odložiti!

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012

LEPOSAVIĆ - Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je da bi održavanje referenduma u opštinama na severu Kosova trebalo odmah odložiti...Ninić je naveo tri argumenta: ishod referenduma je unapred poznat, njegovo održavanje bi moglo usporiti Srbiju na putu evropskih integracija, a...

Nastavak na Glas javnosti...

Skupštinski Odbor sutra o najavljenom referendumu na Kosovu

Izvor: Blic, 30.Jan.2012

Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije trebalo bi sutra da razmatra odluke skupština četiri opštine sa severa Kosova i Metohije o raspisivanju referenduma sredinom februara, najavljeno je iz parlamenta...Opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić najavile su održavanja referenduma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.