SPS: Da li je bilo prisluškivanja?

Izvor: B92, 16.Jun.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Da li je bilo prisluškivanja?

Bela Palanka -- SPS u Beloj Palanci traži od nadležnih organa da se što pre utvrdi istinitost tvrdnji predsednika opštine Gorana Miljkovića (DS) da je prisluškivan.

"Kako je od dolaska na funkciju predsednika Miljković obezbedio zgradu opštine kamerama, fizičkim obezbedenjem i promenjenim bravama, političke partije sa lokala i 'nepodobni' građani, nikako nisu imali pristup njegovoj kancelariji, sumnja ostaje jedino na državu", naveli su belopalanački socijalisti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema navodima SPS-a, koji su sada u Beloj Palanci u opoziciji, "radi se o predsedniku opštine za čiju je smenu peticiju potpisalo oko 4.000 građana, što čini skoro polovinu biračkog tela Bele Palanke".

Država, "pored teških pregovora o Kosovu, o dobijanju datuma za pregovore o ulasku u EU, brojnih ekonomskih problema, verovatno kao prioritet svih prioriteta bira prisluškivanje razgovora Gorana Miljkovića", navodi SPS.

"Možda je logičnije da su oni sami još u vreme prethodnog predsednika postavili uređaj, a sada, kad im gori pod nogama, koriste očajničke poteze da okrive druge, i od krivca sebe učine žrtvom", navodi se u saopštenju.

"Sve ovo se dešava u vreme kada nadležni državni organi kontrolišu funkcionisanje lokalne samouprave, nenamensko trošenje budžetskih sredstava, sprovođenje postupaka javnih nabavki, stranačko zapošljavanje i ostale nezakonitosti u radu lokalne samouprave u opštini Bela Palanka",

"Zato tražimo od nadležnih organa da sprovedu istražne radnje, utvrde činjenice i što pre objave istinu o prisluškivanju u Opštini Bela Palanka", navodi se u saopštenju belopalanačkih socijalista koji su proteklih godina bili na vlasti u Beloj Palanci.

U Beloj Palanci je sada vlasti je koalicija okupljena oko DS-a dok su u opoziciji SPS i SNS.

Opozicija je pokrenula akciju prikupljanja potpisa za smenu predsednika opštine a za kraj juna najavljen je i veliki miting.

Miljković je izjavio da je u svom kabinetu pronašao uređaj za prisluškivanje, kao i da sumnja da su ga postavili "državni organi koji se time bave ili politički protivnici".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPS: Što pre istina o prisluškivanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2013

Socijalistička partija Srbije (SPS) u Beloj Palanci zatražila je danas od nadležnih organa da se što pre utvrdi istinitost tvrdnji predsednika opštine Gorana Miljkovića (DS) da je u svom kabinetu pronašao prislušni uređaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.