Nedelja, 16.06.2013.

13:35

SPS: Da li je bilo prisluškivanja?

SPS u Beloj Palanci traži od nadležnih organa da se što pre utvrdi istinitost tvrdnji predsednika opštine Gorana Miljkovića (DS) da je prisluškivan.

Izvor: Tanjug

Default images

"Kako je od dolaska na funkciju predsednika Miljković obezbedio zgradu opštine kamerama, fizičkim obezbedenjem i promenjenim bravama, političke partije sa lokala i 'nepodobni' građani, nikako nisu imali pristup njegovoj kancelariji, sumnja ostaje jedino na državu", naveli su belopalanački socijalisti.

Prema navodima SPS-a, koji su sada u Beloj Palanci u opoziciji, "radi se o predsedniku opštine za čiju je smenu peticiju potpisalo oko 4.000 građana, što čini skoro polovinu biračkog tela Bele Palanke".

Država, "pored teških pregovora o Kosovu, o dobijanju datuma za pregovore o ulasku u EU, brojnih ekonomskih problema, verovatno kao prioritet svih prioriteta bira prisluškivanje razgovora Gorana Miljkovića", navodi SPS.

"Možda je logičnije da su oni sami još u vreme prethodnog predsednika postavili uređaj, a sada, kad im gori pod nogama, koriste očajničke poteze da okrive druge, i od krivca sebe učine žrtvom", navodi se u saopštenju.

"Sve ovo se dešava u vreme kada nadležni državni organi kontrolišu funkcionisanje lokalne samouprave, nenamensko trošenje budžetskih sredstava, sprovođenje postupaka javnih nabavki, stranačko zapošljavanje i ostale nezakonitosti u radu lokalne samouprave u opštini Bela Palanka",

"Zato tražimo od nadležnih organa da sprovedu istražne radnje, utvrde činjenice i što pre objave istinu o prisluškivanju u Opštini Bela Palanka", navodi se u saopštenju belopalanačkih socijalista koji su proteklih godina bili na vlasti u Beloj Palanci.

U Beloj Palanci je sada vlasti je koalicija okupljena oko DS-a dok su u opoziciji SPS i SNS.

Opozicija je pokrenula akciju prikupljanja potpisa za smenu predsednika opštine a za kraj juna najavljen je i veliki miting.

Miljković je izjavio da je u svom kabinetu pronašao uređaj za prisluškivanje, kao i da sumnja da su ga postavili "državni organi koji se time bave ili politički protivnici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: