SNS: DA LI JE TOMICA MILOSAVLJEVIĆ  NAPUSTIO SRBIJU?

Izvor: Kurir, 09.Jun.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DA LI JE TOMICA MILOSAVLJEVIĆ NAPUSTIO SRBIJU?

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Predrag Mijatović je u Skupštini Srbije pitao ministra policije Ivicu Dačića da li je tačno da je bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević u inostranstvu kako bi izbegao odgovornost povodom istrage koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se vodi u Ministarstvu zdravlja.

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Mijatović je kazao da SNS ima informaciju da je posle promene ministra zdravlja, Tomica Milosavljević napustio Srbiju i upitao je Dačića da li je dostupan istražnim organima. Mijatović je kazao da je novi ministar zdravlja Zoran Stanković najavio borbu protiv korupcije u zdravstvu, da je u tom ministarstvu bilo istraga i upitao šta su istražni organi ispitivali i dokle je stigla istraga s obzirom na, kako je naveo, dosta kriminalnih radnji u zdravstvu.

Poslanik SNS pitao je šta je sa tenderom za rekonstrukciju i dogradnju Kliničkog centra Srbije s ozbirom da je, naveo je, ministar Stanković rekao da je neregularan i da je projekat loš. On je upitao ko je odgovoran za taj propust, kao i ko snosi odgovornost za pogrešnu procenu o nabavci vakcina protiv svinjskog gripa za šta je izdvojeno mnogo novca.

Mijatović je pitao šta se dešava sa dopunskim radom zdravstvenih radnika koji je, naveo je, izvor korupcije s obzirom da je ministar Stanković najpre najavio ukidanje dopunskog rada, a potom u jednom intevjuu rekao da neće biti ukinut. "Ko je izvršio pritisak na njega i što je odustao od ukidanja dopunskog rada?", pitao je Mijatović.

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović optužio je SNS da od svog početka "živi uz pomoć režima".

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić pitao je ko kontroliše poslovanje RTB Bor - država ili neko drugi. Zamenik šefa poslaničke grupe Nova Srbija Miroslav Markićević zatražio je spisak svih koji imaju diplomatske pasoše i po kom osnovu su ih dobili. Markićević je kazao da je to pitanje već postavljao ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću koji još nije odgovorio.

On je kazao da neće odustati i da će Jeremić "morati da se nauči da poštuje Skupštinu i poslanike". Posle pitanja, određena je pauza do 11.30 kako bi se poslanici upoznali sa amandmanima na Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, pre početka razmatranja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.