Riker sa Vučićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker sa Vučićem

BEOGRAD -

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sastaće se u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, rečeno je danas agenciji Beta u SNS.

Iz Vučićevog kabineta nisu naveli kada će se sastati sa Rikerom koji će, prema pisanju medija, boraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu tri dana.

Riker će imati susret i sa liderom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, rečeno je Tanjugu u LDP-u.

Mediji: SAD za koaliciju SNS - DS

Američka državna sekretarka Hilari Klinton poslala je svog emisara Filipa Rikera, koji u Beograd stiže danas, da lobira za veliku koaliciju naprednjaka i demokrata, piše "Blic" pozivajući se na izvore u diplomatskim krugovima zapadnih zemalja.

"Amerika ne želi da vidi lidera socijalista Ivicu Dačića na mestu premijera i zato je odlučila da se aktivnije uključi u stranačke dogovore o novoj vladi", pa zbog toga Klintonova šalje Rikera da lobira, piše "Blic".

Riker, kako dalje piše beogradski list, dolazi u Beograd na tri dana i trebalo bi da se sastane Vučićem i sa liderom DS Borisom Tadićem i utvrdi da li je još moguće da se dogovori velika koalicija.

"Amerikance iritira Dačić svojom kosovskom retorikom koja je populistička i koja vraća Srbiju u prošlost, otežava bezbednosnu situaciju na severu Kosova i otežava svaki dogovor oko ovog veoma teškog pitanja za region", objašnjava izvor "Blica".

Isti izvor prenosi i da su se "na Dačićeve izjave o podeli Kosova sa kojima je ušao u predizbornu kampanju samo nadovezale populističke izjave o slanju bezbednosnih srpskih snaga na Kosovo i nedavna zakletva Žandarmerije".

"Blic" prenosi i da će se Riker u Beogradu sastati i sa Dačićem "od koga će tražiti da objasni da li je svoju retoriku o Kosovu isključivo prilagodio postizanju preidzbornih poena ili ozbiljno misli kada traži razgraničenje i najavljuje slanje bezbednosnih snaga na sever Kosmeta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Vučić se sastaje s Philipom Rickerom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2012

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastati će se  u Beogradu sa  Philipom Rickerom, zamjenikom pomoćnika državne  tajnice  SAD . Ricker bi u Beogradu trebao boraviti tri dana i upoznati se sa situacijom u Srbiji nakon  izbora predsjednika Tomislava Nikolića,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Riker sa Vučićem i Jovanovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012

BEOGRAD -..Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sastaće se u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, rečeno je danas agenciji Beta u SNS...Iz Vučićevog kabineta nisu naveli kada će se sastati sa Rikerom koji će, prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Riker u Beogradu

Izvor: RTS, 03.Jul.2012

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker sastao se sa mandatarom Ivicom Dačićem. Prethodno je razgovarao sa liderima SNS-a, LDP-a i URS-a, Aleksandrom Vučićem, Čedomirom Jovanovićem i Mlađanom Dinkićem. Riker se nakratko susreo i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem...19.44...

Nastavak na RTS...

Riker pravi vladu DS-SNS? Dačić ne da mandat

Izvor: Mondo, 03.Jul.2012

Filip Riker i Filip Gordon u Beograd dolaze navodno da lobiraju za veliku koaliciju naprednjaka i demokrata. Dačić kaže da neće vratiti mandat. Riker razgovarao sa Dinkićem, Jovanovićem, Vučićem i Dačićem.

Nastavak na Mondo...

Riker i Vučić bez saopštenja za javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012

BEOGRAD -..Lider naprednjaka Aleksandar Vučiće sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom, potvrdio je Tanjugu funkcioner SNS Nebojša Stefanović...Riker i Vučić sastali su se na ručku, koji je trajao više od sat vremena, rekao je Stefanović.Prema njegovim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.