RIK dodelio mandate poslanicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK dodelio mandate poslanicima

BEOGRAD -

Republička izborna komisija (RIK) dodelila je danas 250 mandata budućim poslanicima kako su stranke shodno Zakonu o izboru poslanika utvrdile njihov redosled na izbornim listama.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je na sednici da je komisija, shodno tom zakonu, "podvukla crtu posle broja mandata koje su stranke osvojile" i nagalasio da je redosled ostao nepromenjen.

"Najvažnije je da posle ove odluke javnost zna ko su poslanici u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije", dodao je Odalović.

Shodno izbornom rezultatu, RIK je dodelio 73 mandata Listi "Pokrenimo Srbiju -Tomislav Nikolić", a pored već poznatih imena i imena Tomislava Nikolića i Alekšandra Vučića na prva dva mesta ubuduće će u poslaničkim klupama sedeti i Milanka Karić, Goran Knežević, Marijan Rističević, Vladimir Cvijan ...

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", dobila je 67 mandata, a prvi na listi poslanika su Dragan Đilas, Ružica Đinđić, a zatim Vuk Jeremić, Olgica Batić ...

Treća koalicija po snazi u parlamentu biće lista Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, prvi na njihovoj listi su Dačić, Jovan Krkobabić, Slavica Đukić-Dejanović...Poslanički mandat, pored onih koji već imaju poslaničko iskustvo, dobio je i Milan Krkobabić, a ta koalicija imaće ukupno 44 poslanika.

Demokratska stranka Srbije imaće 21 poslanika, a među njima su Dragan Jočić, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević ...

Izborna lista "Preokret" u novom sazivu imaće 19 poslanika, među kojima je, pored iskusnih poslanika, i Ranka Savić (ASNS).

Ujedinjeni regioni Srbije imaće 16 poslanika, među kojima je i Maja Gojković, dok će izborna lista Savez vojvođanskih Mađara u novom sazivu biti brojnija za jednog poslanika i biće ih ukupno pet.

Stranka demokratske akcije Sandžaka imaće dva poslanika, a liste Sve zajedno i Nijedan od ponuđenih odgovora i Koalicija Albanaca Preševske doline po jedan i njih će zastupati Emir Elfić, Nikola Tulimirović i Riza Haljimi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.