Privrednici pisali Fileu

Izvor: Blic, 25.Jul.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici pisali Fileu

Vodeća poslovna udruženja u Srbiji uputila su pismo komesaru Evropske unije za proširenje Štefanu Fileu u kome se traži suspenzija jednostrano donete odluke kosovske administracije u Prištini koja zabranjuje ulaz robe iz Srbije i ocenila da se ovom merom na najgrublji način krši CEFTA Sporazum koji je potpisan 2006. godine pod pokroviteljstvom EU.

Pismo Fileu uputili su Privredna komora Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Savet stranih investitora, Američka privredna komora i Poslovni klub Privrednik.

U pismu se navodi da poslovni sektor u Srbiji, domaći i strani investitori već trpe negativne posledice povodom nagle promene uslova poslovanja uvođenjem ovog embarga.

"Stoga se obraćamo Vama i ostalim nadležnim Evropskim institucijama sa inicijativom da se hitno aktiviraju svi raspoloživi mehanizmi kako bi se suspendovala odluka o zabrani ulaza robe iz Republike Srbije i time sprečilo

kršenje važećih sporazuma i osnovnih principa EU o slobodnom protoku roba", kaže se u pismu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privrena komora Srbije traži od Filea da posreduje oko blokade robe za Kosovo

Izvor: Economy.rs, 25.Jul.2011

Privredna komora Srbije uputila je danas pismo komesaru Evropske unije za proširenje Štefanu Fileu, u kojem je zatražila da se EU uključi u rešavanje problema zabrane ulaza srpske robe na Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Economy.rs...

Privrednici traže da EU reši problem na granici

Izvor: Blic, 26.Jul.2011, 03:25

BEOGRAD - Na administrativnom prelazu Merdare vozači četrdesetak kamiona koji prevoze srpsku robu i koji su stajali šest dana jer im kosovske vlasti nisu dozvoljavale prelazak vraćaju se u Srbiju...Vlada Srbije će u okviru regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA tražiti pomoć zbog odluku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.