Preti joj smena zbog priče o lopovluku

Izvor: Glas javnosti, 13.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti joj smena zbog priče o lopovluku

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević pokrenuo je juče krivični postupak za klevetu protiv profesorke dr Dragane Jovanović, sekretara za zdravstvo grada Beograda. Ona je dan ranije optužila ministra da je oštetio građane za nekoliko miliona evra i izjavila da poseduje dokaze da je Milosavljević kršio zakon, te da bi trebalo da snosi krivičnu odgovornost.

- Odbacujem kao neosnovane i neistinite sve optužbe i tvrdnje koje je dr Dragana Jovanović iznela u kuloarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Skupštine Grada - navodi se u saopštenju ministra Milosavljevića i dodaje da „ono što radi, odnosno što ne radi gradska sekretarka za zdravstvo ozbiljno preti da ugrozi normalno funkcionisanje zdravstvenih ustanova Beograda.“

- Postavlja se ozbiljno pitanje opravdanosti njenog daljeg vršenja funkcije gradskog sekretara za zdravstvo - poručio je Milosavljević u saopštenju.

Ne daju joj da govori

Gradski sekretar za zdravstvo Dragana Jovanović je ranije zatražila i, svojom ostavkom na funkciji, uslovila smenu prvih ljudi dva beogradska doma zdravlja i kliničkih centara „Zvezdara“, „Bežanijska kosa“ i „Zemun“.

Optužbe na račun ministra Milosavljevića Jovanovićeva je uputila preko novinara u holu Skupštine u utorak popodne, dok je u sali trajala rasprava o smenama direktora bolnica, pošto joj prethodno nije bilo omogućeno da se sa govornice obrati parlamentu i iznese svoje nalaze u vezi ministra.

Povodom njenih optužbi, Velimir Radosavljević, šef odborničke grupe G17 u gradskoj Skupštini je izjavio da očekuju da se oglase koalacioni partneri, uključujući i LDP.

JOVANOVIĆEVA: PLAŠIM SE, VELIKE PARE SU U IGRI

Sekretarka za zdravstvo Dragana Jovanović u izjavi za Glas kaže da ministar Milosavljević ima pravo da podnese prijavu, ali da on zna da je sve što je iznela tačno.

- Sve optužbe koje sam iznela su tačne i kao što sam rekla imam dokaze za sve i to će biti dostupno javnosti. Moj istup u javnosti neće biti beznačajan ukoliko relevantne političke stranke na vlasti shvate da će se na ovaj način otvoriti Pandorina kutija u zdravstvu u kojoj je do sada uloženo dosta novca. Nadam se da je ovo samo početak i da će izaći na videlo šta je sve urađeno u zdravstvu.

Na pitanje Glasa da li u ovom trenutku ima podatke o tome kolike su plate pojedinih direktora i koliko dugo su ih primali, ona je odgovorila:

- To su podaci koje ne mogu sada iz glave da kažem, ali postoje dokumenti koji to potvrđuju. Iako se s razlogom plašim za svoju bezbednost, jer je otvoreno škakljivo pitanje, a u igri je puno novca, nisam se ni u jednom trenutku pokajala zbog svojih postupaka - kaže Jovanovićeva, koja nije precizirala da li je već primila pretnje ili imala neprijatnosti.

...Tamo u Ameriki setaju nekog lopurdu koji ukrade 50 milijardi ...u stan , iz stana --sta ce , cuvaju ga od novinari , da ne rekne s kime sve deli tolke paretine ...

Nego da mi tuzimo sve one koji kradu po zalogaj sira napijacu --malo po malo , ode mi kilo , kakav bre narod ...

Ovako , ukrades velike pare k'o gospodin covek , to je bre nivo ..Ma , jajare sve treba u corku , a ove krupne za muzej satrvene umetnosti ...ili onaj sa krokodili?

Evo vam amerike , lepo se ugledajte : pokradose na krupno , svi ih postuju , i Precednik ne sme da ih pominje , drze za jajca sve politicare ,,,ma , jajare su to , kazem vam ...Ukrades stotine milijardi , oboris 30-40 banaka , drzis papire za jos 50 banaka da i'izobaras ---e , za to treba muda sto rece neki , dal' bese Seskpir ili tako , da ga jebem....

Ovi iz G17+ se pretplatili i na funkcije i svi su blizu "korita".

Komunisti kad su nešto muljarili narod je to nazvao "kobimacije G6". Izgleda da je to dugoročno infektivno pa se namnožilo na G17+.

Добро је познато да је власт као веш. Ако се не мијења он се убуђа. Дакле, министар Милосављевић је већ осам година у здравству! Као Тито, незамјењив. Радио Суботица је објавила информацију о његовом ``културном`` опхођењу на недавно одржаној конференцији за новинаре приликом његова боравка у Суботици. А, Болница у Суботици се адаптира као Скадар на Бојани. Једноставно речено, лично вјерујем проф, др Драгани Јовановић. Ова жена има моју безрезервну подршку.

Jel` to u pitanju nezamenjivui ministar Milosavljevic (9 godina ministar)?!

Pa ko bi drugi bio kriv, posle 9 godina "ministrovanja" nego ministar zdravlja? Ne dao bog da se u danasnje vreme razbolite, tesko vama. U zdravstvenim ustanovama cete svasta naci (korupciju, nestrucnost, bahatost, nemanje osnovnih sredstava za rad, ...) samo lek za svoju bolest necete.

Uzgred, ovo je opasan presedan da se politicka odgovornost resava na sudu.

Vi ste gospodine ministre Milosavljevicu odgovorni za sve sto se desava u zdravstvu, pasivno ili aktivno, ali ste odgovorni. I za dobro i za lose, ali mnogo je vise loseg.

20 godina sam radio u krim policiji i kad vidim Mirosavljevica on me podseca na mafijaskog bosa. Uvek ugladjen i brate puno pametuje iako za to nema preduslove. Drago mi je da se neko nasao da ga posalje na robiju, jer on nista nije napravio a zauzima stolicu vec 8 godina. Bilo bi interesantno da vidimo koliko on ima platu. Posto je srbija bogatija zemlja od njemacke nista me ne cudi sto su i plate funkcionera vece i to za 2-3 puta. Primera radi Angela Merkel ima 15.000 € i ona moze da bude pripravnik mnogim nasim direktorima javnih poduzeca u koja ubrajam i ministra zdravlja. Kazu nam to je sve po zakonu, pa aide da vidimo ko je pisao te zakone, na osnovu kakovih kriterija se daju te velike plate. Tadicu, Tadicu, odgovaraces jednog dana sigurno.

Mi smo jedina zemlja u kojoj lopovi podnose krivične prijave.

Kad je taj ministar postavio za direktora zdravstvenog centra u Pozarevcu penzionisanog trajnog invalida rada, dr. Ilic M. onda je sve jasno.

Tomica Milosavljevic je bandit iz G17.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijava protiv Jovanovićeve za klevetu

Izvor: RTV Pink, 12.Feb.2009, 14:37

Ministar pokrenuo krivični postupak protiv Jovanovićeve. . . Ministar zdravlja Tomica Milosavljević saopštio je da je pokrenuo krivični postupak za klevetu protiv gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović. .

Nastavak na RTV Pink...

Milosavljević: Preispitati funkciju Dragane Jovanović

Izvor: Politika, 13.Feb.2009

Smena direktora kliničko-bolničkih centara je cena autoriteta gradonačelnika Beograda, kaže ministar zdravlja ..Dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, najavio je juče da će tražiti da se ozbiljno preispita ostanak dr Dragane Jovanović na mestu gradskog sekretara za zdravstvo, ali i da...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.