Poslanici po 5.000 dinara za pomoć Kraljevu

Izvor: S media, 08.Nov.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici po 5.000 dinara za pomoć Kraljevu

Poslanici republičkog parlamenta odvojiće po 5.000 dinara za pomoć Kraljevčanima, a svaki poslanički klub će uputiti posebnu novčanu pomoć, saopštila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović nakon današnje sednice skupštinskog Kolegijuma.

Djukić Dejanović je novinarima u parlamentu rekla da je na sednici Kolegijuma dogovoreno i da Skupština Srbije uputi poziv ostalim državnim institucijama da, takodje, "jedan dan rade za Kraljevo", kao i Vladi Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da formira interresorno telo koje će evidentirati i distribuirati pomoć Kraljevu.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija najavila je da će u okviru te grupe biti formirano telo koje će na terenu sagledavati najhitnije popravke, a da je do sada uočeno da su neophodni majstori za brojne popravke objekata u tom gradu.

Poslanici ZES koji čine tu grupu će majstore angažovati iz susednih gradova i sami ih platiti, a pored toga pomoći će i u nabavci prehrambenih proizvoda, rekla je Kolundžija.

Ona je izrazila uverenje da će se i drugi državni organi i javna preduzeća pridružiti slanju pomoći ugroženima u Kraljevu.

PUPS je, prema rečima šefa poslanika te stranke Mome Čolakovića, već reagovala tako što je svaki funkcioner i poslanik odvojio po platu, a poslali su i pomoć u gradjevinskom materijalu, tačnije crepovima.

LDP će, prema rečima predsednika poslaničke grupe te stranke Čedomira Jovanovića, takodje posebno izdvojiti sredstva za pomoć Kraljevu.

Jovanović je pozvao Vladu Srbije da formira telo koje će koordinirati svu pomoć koja bude pristigla na račun pomoći Kraljevu, kao i druge državne organe da se uključe u pružanje pomoći.

I opoziciona NS, kako je rekao njen lider Velimir Ilić, će izdvojiti dodatnu pomoć u ime poslaničkog kluba, kao i SRS, čiji je šef poslaničkog kluba Dragan Todorović predložio da se nagrade za informacije koje bi dovele do hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića preusmere za pomoć Kraljevčanima.

Na taj njegov predlog reagovala je Djukić Dejanović, navodeći da je on "neuvremenjen", kao i Kolundžija, koja je rekla da država ima kapacitete da ispuni sve svoje obaveze, te da nema potrebe da se sredstva za druge važne državne poslove preusmeravaju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć ugroženima u Kraljevu

Izvor: B92, 08.Nov.2010

Beograd, Kraljevo -- Crveni krst uputio građevinski materijal i higijenske pakete u Kraljevo; poslanici i poslaničke grupe Skupštine takođe upućuju pomoć ugroženima u Kraljevu...Crveni krst Srbije uputio je pomoć ugroženom stanovništvu Kraljeva u vidu 8.000 kvadartnih metara folije za pokrivanje...

Nastavak na B92...

POSLANICI SE STISLI ZA POMOĆ KRALJEVU

Izvor: Kurir, 09.Nov.2010, 09:12

BEOGRAD - Al’ ste se otvorili, svaka vam čast! Svaki od 250 poslanika uplatiće po 5.000 dinara za pomoć Kraljevu, odlučeno je juče na skupštinskom kolegijumu. Parlament će pozvati i ostale državne institucije da pomognu ovaj grad i njegovu okolinu, nedavno postradalim u zemljotresu..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.