POSLANICI SE STISLI ZA POMOĆ KRALJEVU

Izvor: Kurir, 09.Nov.2010, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLANICI SE STISLI ZA POMOĆ KRALJEVU

BEOGRAD - Al’ ste se otvorili, svaka vam čast! Svaki od 250 poslanika uplatiće po 5.000 dinara za pomoć Kraljevu, odlučeno je juče na skupštinskom kolegijumu. Parlament će pozvati i ostale državne institucije da pomognu ovaj grad i njegovu okolinu, nedavno postradalim u zemljotresu

BEOGRAD - Al’ ste se otvorili, svaka vam čast!

Svaki od 250 poslanika uplatiće po 5.000 dinara za pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kraljevu, odlučeno je juče na skupštinskom kolegijumu. Parlament će pozvati i ostale državne institucije da pomognu ovaj grad i njegovu okolinu, nedavno postradalim u zemljotresu.

- Svaki poslanik je obavezan da uplati 5.000 dinara za pomoć Kraljevu. Skupština će pozvati Vladu da formira posebno telo koje bi trebalo da koordiniše pomoć državnih institucija, kako bi se to što brže ostvarilo - kaže za Kurir jedan od učesnika skupštinskog kolegijuma.

To praktično znači da će Skupština za Kraljevo odvojiti 1,25 miliona dinara, što je prema jučerašnjem kursu bilo tek oko 11.700 evra! Za razliku od cicija u parlamentu, „Srbijagas“ je već dao 10 miliona, PTT „Srbija“ pet, a Telekom Srbija tri miliona dinara, kao i „Novosadska toplana“ i JP „Srbijašume“. Iz budžeta grada Beograda izdvojeno pet miliona dinara, koliko je dala i vojvođanska vlada.

(M. D.)
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.