Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Srbija da raspiše lokalne izbore na Kosovu

BEOGRAD -

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je od "najveće važnosti" da Srbija raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, "uprkos pritiscima Evropske unije da to ne učini".

"Neodržavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji značilo bi gašenje srpskih institucija u južnoj srpskoj pokrajini i time bi bio zaokružen proces nezavisnosti lažne države Kosovo", rekao je Popović na predstavljanju ekonomskog programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << DSS u Kosovskoj Mitrovici.

On je, kako se navodi u izjavi dostavljenoj medijima, istakao da bi Srbija bila mnogo sposobnija da brani svoje državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji kada bi bila politički neutralna i tada "ne bi bila u obavezi da ispunjava svaki zahtev EU".

Popović je na predstavljanju "Programa razvoja Srbije od 2012. do 2017. godine" naveo da su glavni ciljevi tog dokumenta rešavanje problema nezaposlenosti i nelikvidnosti domaće privrede.

Prema njegovim rečima, neophodno je osnivanje razvojne i izvozne banke i formiranje interventnog fonda za pomoć velikim privrednim sistemima zahvaćenim krizom.

"Razvoj velikih privrednih sistema istovremeno obezbeđuje razvoj celokupne privrede Srbije jer krupna proizvodnja vezuje za sebe veliki broj malih i srednjih preduzeća", istakao je potpredsednik DSS.

Popović je naveo i da država mora da učini sve da obezbedi ekonomske preduslove za zaustavljanje iseljavanja i povratak pripadnika srpske zajednice na Kosovo i Metohiju.

Kao glavne mere za postizanje tog cilja DSS, rekao je Popović, predlaže ulaganje u revitalizaciju Trepče, davanje posebnih olakšica za investitore iz Srbije, pokretanje podsticajnih programa za razvoj malih i srednjih preduzeća i razvoj putne infrastrukture.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Raspisati lokalne izbore na Kosovu

Izvor: Blic, 08.Mar.2012

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je danas da je važno da Srbija raspiše lokalne izbore na Kosovu, "uprkos pritiscima Evropske unije da to ne učini", jer bi neodržavanje tih izbora značilo gašenje srpskih institucija na Kosovu, čime bi bio zaokružen proces nezavisnosti...

Nastavak na Blic...

DSS TRAŽI ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA NA KOSOVU

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012

Neodržavanje lokalnih izbora na KiM značilo bi gašenje srpskih institucija u južnoj srpskoj pokrajini i time bi bio zaokružen proces nezavisnosti lažne države Kosovo, rekao Nenad Popović..KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović rekao je danas da je od...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.