Pokret nesvrstanih i dalje potreban svetu

Izvor: S media, 07.Sep.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret nesvrstanih i dalje potreban svetu

Pokret nesvrstanih uprkos tome što nema hladnog rata i bipolarnog sveta ima i dalje svrhu u suočavanjima sa izazovima savremenog sveta poput siromaštva, finansijske krize, terorizma i zagadjenja životne sredine, ocenili su učesnici medjunarodnog skupa u Beogradu.

Otvarajući konferenciju "Istorija i nasledje za miroljubivi svet", šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio da će Srbija dok teži ostvarivanju strateškog cilja ulaska u Evropsku uniju nastaviti da jača i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << produbljuje veze sa članicama Pokreta nesvrstanih.

Podsetivši u govoru na inicijativu predsednika Borisa Tadića da u Beogradu bude organizovan samit povodom 50. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih, Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da će o tome biti reči na današnjem skupu kao i na zasedanju Generalne skupštine UN kasnije ovog meseca.

Skup u Palati Srbije bi trebalo da bude prilika za otvaranje dijaloga i diskusije o incijativi Srbije da bivše jugoslovenske republike zajednički organizuju samit povodom 50. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih u Beogradu, najavlilo je Ministarstvo.

Predsednik Federativne Narodne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito bio je jedan od trojice osnivača Pokreta čija je prva konferencija održana 1. septembra 1961. u Beogradu gde je održan i Samit nesvrstanih 1989. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup o inicijativi za Samit nesvrstanih

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2009

U organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije danas se održava medjunarodni skup kojim bi trebalo da bude otvorena rasprava o inicijativi Srbije da jubilarni samit Pokreta nesvrstanih zemalja, povodom 50. godišnjice Pokreta, bude u Beogradu 2011. godine. Na konferenciji "Istorija i nasledje...

Nastavak na Radio 021...

Pokret nesvrstanih i dalje potreban svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2009

BEOGRAD - Učesnici konferencije "Istorija i nasleđe za miroljubiv svet" danas su u Beogradu ocenili da je Pokret nesvrstanih 20 godina posle samita u Beogradu, i dalje neophodan u promovisanju svetskog mira i bezbednosti u 21. veku...Otvarajući konferenciju "Istorija i nasleđe za miroljubivi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nasleđe za miroljubivi svet

Izvor: RTS, 07.Sep.2009

Pokret nesvrstanih i danas neophodan u promovisanju svetskog mira i bezbednosti u 21. veku, ocenjeno na skupu "Istorija i nasleđe za miroljubivi svet" u Beogradu. Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio, gostujući u Drugom dnevniku RTS-a, da će Srbija svim diplomatskim sredstvima nastaviti...

Nastavak na RTS...

Pokret nesvrstanih i dalje potreban svetu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Sep.2009, 11:29

BEOGRAD, 7. septembra 2009. (Beta) - Pokret nesvrstavnih uprkos tome što nema hladnog rata i bipolarnog sveta ima i dalje svrhu u suočavanjima sa izazovima savremenog sveta poput siromaštva, finansijske krize, terorizma i zagađenja životne sredine, ocenili su u ponedeljak učesnici međunarodnog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.