Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo raspoređivanje rezervnog bataljona Kfor na KiM

Nemačko-austrijski rezervni bataljon, koji deluje u sastavu Kfora, u okviru operativnih vežbi počeo je jutros raspoređivanje na severu Kosova, a krajnje odredište biće Kosovska Mitrovica.

Iz komande Kfora u Prizrenu saopšteno je da kretanje vozila nije odgovor na neku situaciju, niti je priprema za bilo kakvu trenutnu ili očekivanu situaciju na Kosovu.

"Nemačko-austrijski operativni bataljon rezervnih snaga, koji je trenutno razmešten na Kosovu, izvodiće operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na severu Kosova tokom narednih nedelja u sklopu rutinskih operativnih vežbi koje se odvijaju s ciljem obezbeđivanja obučenosti NATO trupa i njihovog upoznavanja sa okruženjem na Kosovu", navodi se u saopštenju Kfora.

Kfor navodi da će pokušati da smanji zastoje u saobraćaju i istovremeno apeluje na strpljenje kako bi se izbegli incidenti.

Ne računajući rezervni bataljon, na Kosovu je trenutno stacionirano oko 2.700 nemačkih vojnika, od kojih je većina u Prizrenu.

Oni zajedno sa austrijskim, švajcarskim, turskim, i vojnicima iz još nekoliko zemalja, čine sastav Multinacionalnih snaga sektora Jug, kojim komanduje austrijski general Robert Prader.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razmeštanje nemačko-austrijskog bataljona Kfora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2008, 18:37

PRIŠTINA - Glavna komanda Kfora u Prištini je saopštila da će sutra ujutro prema severu Kosova biti razmešteni pripadnici rezervnog bataljona nemačkih i austrijskih snaga..."Ovo kretanje Kforovih vozila nije odgovor na neku situaciju, niti je priprema za bilo kakvu trenutnu ili očekivanu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Raspoređeno 650 vojnika Kfora iz Austrije i Nemačke

Izvor: Kurir, 26.Okt.2008

KOSOVSKA MITROVICA, 26. oktobra (Tanjug) - Na severu Kosova danas su razmešteni vojnici Kfora iz rezervnog bataljona nemačkih i austrijskih snaga. Kako je Tanjugu rečeno u Preš centru Kforovih multinacionalnih taktičkih snaga "Sever", raspoređeno je ukupno 650 vojnika. Planirano je da ovi vojnici...

Nastavak na Kurir...

Počelo rasporedjivanje rezervnog bataljona Kfora na KiM

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2008

Nemačko-austrijski rezervni bataljon, koji deluje u sastavu Kfora, u okviru operativnih vežbi počeo je jutros rasporedjivanje na severu Kosova, a krajnje odredište biće Kosovska Mitrovica. Iz komande Kfora u Prizrenu saopšteno je da ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.