Počela Strategijska vojna konferencija

Izvor: Blic, 13.Jun.2011, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Strategijska vojna konferencija

BEOGRAD - Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Dragan Šutanovac i general Miloje Miletić večeras su u Domu Garde na Topčideru priredili prijem za učesnike Strategijske vojne konferencije za partnere.

Šutanovac je članovima delegacija koje će učestvovati na konferenciji, koja zvanično počinje sutra, poželeo uspešan rad na predstojećem skupu i prijatan boravak u srpskoj prestonici.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izaslanici odbrane, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, objavljeno je na Internet stranici resornog srpskog ministarstva.

U naredna dva dana, Beograd će biti domaćin konferencije koju organizuje Saveznička komanda za transformaciju, navodi Ministarstvo odbrane Srbije.

Na skupu će učestvovati načelnici generalštabova i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i kontakt država, kao i visoke vojni predstavnici NATO-a i Evropske unije.

Konferenciju će sutra otvoriti, uz Šutanovca i Miletića, i vrhovni komandant Saveznivke komande za transformaciju general Stefan Abriel.

Konferenciju, na kojoj učesnici iz oko 60 država treba da razmene iskustava i mišljenja o najvažnijim strateškim pitanjima od zajedničkog interesa, organizuje Saveznička komanda za transformaciju (Allied Command Transformation) iz Norfolka (SAD).

Organizacija skupa u Beogradu predstavlja priliku za promociju Srbije i Vojske Srbije pred partnerskim državama i prezentovanje države kao pouzdanog činioca u suočavanju sa aktuelnim bezbednosnim izazovima u svetu i regionu.

Poštovanje prema Vojsci Srbije koje postoji u svetu dovelo je do toga da se vojna konferecija NATO održi upravo u Beogradu, rekao je prethodno Šutanovac i istakao da je ta konferencija bezbednosna, a ne politička i strateška.

Povezane vesti: Šutanovac: Srbija je priznata i na istoku i na zapadu Šutanovac: Ozbiljni napori da se završi saradnja sa Hagom Dogodine u ovo doba bez služenja vojnog roka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Topčideru počela NATO konferencija

Izvor: Mondo, 13.Jun.2011

Stategijska konferencija za NATO partnere, koja je okupila predstavnike oko 60 država, počela je večeras svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru a formalno i radno počinje sutra.

Nastavak na Mondo...

Počela Strategijska vojna konferencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2011

BEOGRAD -..Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je večeras svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru...Zvanično otvaranje skupa na kome će govoriti ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Završena NATO konferencija (VIDEO)

Izvor: S media, 13.Jun.2011

Predstavnici oko 60 država članica NATO i drugih organizacija završili su danas Strategijsku vojnu konferenciju u Beogradu. Sa zvaničnicima vojnih organizacija razgovarali su predstavnici Vojske Srbije.

Nastavak na S media...

Počela konferencija o vojnom partnerstvu

Izvor: Studio B, 13.Jun.2011

Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je večeras u Beogradu svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru, a trajaće do 15.juna. ..Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je...

Nastavak na Studio B...

Vojna konferencija u Beogradu

Izvor: RTS, 14.Jun.2011, 08:43

Srbija je u potpunosti posvećena ostvarivanju bezbednosti u regionu i dobrosusedskih odnosa i želi da da pun doprinos svetskom miru kroz aktivnije učešće u mirovnim misijama UN i EU, rekao ministar Dragan Šutanovac na otvaranju Međunarodne vojne konferencije. Skup u Beogradu jasan znak za budućnost...

Nastavak na RTS...

Počela strategijska konferencija za NATO partnere

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2011

Strategijska konferencija za NATO partnere, koja je okupila predstavnike oko 60 država, počela je sinoć svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru a formalno i radno počinje sutra. Na današnjem zvaničnom otvaranju skupa govoriće ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Strategijska vojna konferencija u Beogradu

Izvor: Šumadija Press, 14.Jun.2011

Strategijsku vojnu konferencija za partnere u Beogradu, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, zvanično će danas otvoriti ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac..

Nastavak na Šumadija Press...

Šutanovac: Svestan sam kakve emocije NATO izaziva kod građana

Izvor: Blic, 14.Jun.2011

BEOGRAD - Učesnici Strategijske vojne konferencije za partnere, kojoj prisustvuju predstavnici oko 60 država, članica NATO, Partenerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istambulske inicijative, kao i vojni predstavnici EU danas popodne su završili prvi radni dan skupa koji se održava u Beogradu...18:15...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.