Po preliminarnim rezultatima DPK pobednik izbora

Izvor: S media, 24.Jan.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po preliminarnim rezultatima DPK pobednik izbora

Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je danas preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu prema kojima je najviše glasova, 32,4 odsto, osvojila Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija.

Demokratski savez Kosova (DSK) osvojio je 24,6 odsto glasova, dok je treći po broju osvojenih glasova Pokret Samoopredeljenje 12,55 odsto.

Alijansa za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosova je osvojila 11,9 odsto glasova, Alijansa za novo Kosovo 7,22, Partija "FER" 2,15 i Demokratski savez Dardanije 2,13 odsto glasova. Odziv na izborima 12. decembra, uključujući i njihovo ponavljanje u šest opština na Kosovu 9. i 23. januara bio je 47 odsto.

Na ponovljenim izborima u Mitrovici, prema podacima CIK-a najviše glasova je dobila DPK 47.47 odsto, dok je DSK drugi sa 22,3 odsto. Izlaznost u Mitrovic bila je 26,8 odsto.

Izbori u Mitrovici protekli mirno, Srbi bojkotovali izbore

Do objavljivanja konačnih rezulata izbora treba da prodje nekoliko dana koliko nalaže zakon za predaju žalbi i primedbi, kao i odgovor na njih i izjašnjavanje Vrhovnog suda, ukoliko bude prigovora na odgvor strankama.

Objavljivanje konačnih rezultata izbora treba očekivati najdalje do početka februara a potom konstituisanje skupštine, izbor predsednika Kosova i formiranje vlade.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DPK Hašima Tačija sa najviše glasova

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2011

PRIŠTINA, 24. januara 2011. (Beta) - Centralna izborna komisija Kosova saopštila je u ponedeljak da je, prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora na Kosovu, najviše glasova osvojila Demokratska partija Kosova Hašima Tačija. Kako se navodi u saopštenju, Tačijeva partija vodi sa 32,4...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.