Panović za RTV: Novu vladu čeka stalno dokazivanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panović za RTV: Novu vladu čeka stalno dokazivanje

BEOGRAD -

"Nova vlada će morati da se uvek dokazuje, da ima korak plus prema Vojvodini i regionu, i svojim delima razoruža pakosne. Ne treba da se potencira kvaziautonomija Vojvodine i da se Vojvodina i Beograd u kojima je na vlasti DS, predstavljaju kao zdraviji delovi društva od ostatka Srbije. Takođe, ne sme da se predstavlja da ostatak Srbije koči Vojvodinu. To bi bilo katastrofalno po Srbiju. Oštriji zahtevi iz Vojvodine ka Beogradu bi bili mogući ako bi vlada krenula u unitarizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije", izjavio je za Radio – televiziju Vojvodine, gostujući u emisiji "1 na" Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik lista "Danas".

On je kazao da obzirom na balast prošlosti, nova vlada ne može da razočara.

"Mogu samo da nas oduševe. To im je velika prednost i jedinstvena šansa. Samo da se manje krade bio bi uspeh. Bitno je da su se partije bivšeg režima reformisale i postale proevropske. Njihov minuli rad znamo, preživeli su sve promene, ali ljude treba posmatrati i na osnovu onog što sada rade. Imamo vrlo perverznu tranziciju. Nama je referentna tačka 1990.godina, i sada se te stranke vraćaju jer društvo nije imalo snage da ih odstrani", rekao je Pantović i dodao da je manja vlada bolja za Srbiju.

Panović je istakao da suštinsko pitanje ko će činiti stožer vlade.

"Pitanje izbora predsednika Skupštine Srbije je izuzetno važno. To mora biti jaka, stabilna politička ličnost, jer je po ustavu prvi čovek Srbije ako se ne daj bože predsedniku nešto desi. Nije normalno da trećeplasirana partija na izborima ima premijera, a takođe nije u redu ni da šestoplasirana stranka drži resore ekonomije i finansija. SNS je pobednik izbora jer je iz republičke vlasti eliminisao DS.", rekao je on.

On se osvrnuo i na izborni rezultat Demokratske stranke.

"Izbori su doneli provetravanje političkog sistema. DS je izgubio odnos sa realnošću u biračima jer je već dugo u vlasti. Od Beograda ka severu, dobro su prošli, međutim, južno od Beograda je bio pravi debakl. Đilas, Pajtić i Ješić su dobri rezultati DS. U unutrašnjosti DS nije umeo da se snađe i politiku tih gradova predstavi kao svoju", ocenio je Panović.

Gostovanje Panovićaa u emisiji "1 na 1" možete pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.