Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Pazova - primer borbe za vlast i u mesnoj zajednici

Grupa građana koja je na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Novoj Pazovi ostvarila odličan rezultat ovoga puta suočila se sa, kako kažu, sabotažom. Na izborima za mesnu zajednicu kandidovala se još jedna grupa građana sličnog imena. Da li je nju neko podmetnuo?

Izvor: N1

Dva različita ili slična naziva, pitanje je o kom se pred mesne izbore u Novoj Pazovi vodila polemika. Izborna komisija je zaključila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da izborne liste Grupa građana "Za opštinu Nova Pazova" i Grupa građana "Izbor opština Nova Pazova - Milan Turanjanin", imaju sličan naziv i da bi mogle da zbune glasače.

Zato su drugoj, koja je kasnije podnela kandidaturu, predložila da promeni ime.

"Da ne bi se mi kandidovali i oni su nama dali rok od 48 sati kad su neradni dani, već je počeo 1. maj, neradnih 48 sati i to je bila nemoguća misija da bi mi ispoštovali. Mi to nismo hteli da uradimo i uložili smo žalbu njima koju su oni odmah odbili", objašnjava Milan Turanjanin.

Sumnjaju da je na takve odluke uticala vladajuća stranka, ali odlukom suda ta grupa građana se ipak našla na glasačkom listiću. Takvu odluku iz konkurentske grupacije komentarišu kao nezasluženu.

"Zato što je to naša inicijativa, oni su samo prekopirali to, prekopirali. To je napravio jedan naš član Srđan Stanković, on je napravio tu grupaciju, on je to uradio pre jedno 4-5 godina, i ti ljudi su uzeli čak i njegov logo, sve su uzeli i sada su jednostavno prihvatili da su oni za opštinu Nova Pazova", tvrdi Predrag Vuković iz Grupe građana "Za opštinu Nova Pazova".

Dok se dve grupe građana raspravljaju o tome ko je kome i šta uzeo i ko je koga sabotirao, vladajuća koalicija napravila je dobitnu kombinaciju.

Na teritoriji opštine Stara Pazova na mesnim izborima, u čak sedam naselja od 10, jedina lista koja se kandidovala je Srpska napredna stranka (SNS).

"Moje lično mišljenje je da niko ne sme da se kandiduje da bi pokazao koliko je slab, prosto možda nekome je problem da pokaže svoju snagu na izborima. Ovo su izbori gde izlazi to najčvrše biračko telo", kaže Živojin Gavrić iz SNS-a.

U biračkom telu kažu da je, iako je među stranka bilo trvenja, predizborna atmosfera izostala.

Građani očekuju da kandidati ispune obećano i da će Nova Pazova, ako ništa drugo, dobiti bar gradski prevoz.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Polemika oko naziva grupe građana na izborima za mesnu zajednicu

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017

Dva različita ili slična naziva, pitanje je o kom se pred mesne izbore u Novoj Pazovi vodila polemika. Pogledajte prilog Jelene Mirković...: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.