Nikolić nudi više, ali Dačić je bolji s Tadićem

Izvor: Blic, 25.Jun.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić nudi više, ali Dačić je bolji s Tadićem

Pregovori oko formiranja nove vlade između DS i SPS stali su zbog činjenice da demokrate lideru socijalista Ivici Dačiću ne mogu da daju bolju ponudu od SNS, koja mu nudi premijersko mesto.

S druge strane, nema prostora ni za poboljšanje ponude lideru URS Mlađanu Dinkiću, kome naprednjaci nude ceo ekonomski i finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sektor, jer kada bi se izašlo u susret svim zahtevima SPS i URS, DS ne bi mogla da preuzme odgovornost za vođenje takve vlade, tvrdi izvor “Blica” iz vrha DS.

Dačić ne želi sa Vučićem

Vlada SNS bila bi formirana da je reč samo o resorima, ali prepreka je to što lider socijalista Ivica Dačić ne želi da sarađuje sa zamenikom predsednika strane SNS Aleksandrom Vučićem. Međutim, činjenica je i da Nikolić ne želi zbog prevlasti u stranci da Vučiću prepusti mesto ministra policije i da bi radije video Dačića na toj funkciji.

Na sastanku Tadića i Dačića nisu pominjane bilo kakve kadrovske ponude.

- Dačić hoće da bude premijer, ali je spreman da od toga odustane ako dođe do neke nove ponude. Problem je što DS smatra da nema šta više da ponudi ukoliko želi da rukovodi timom u Nemanjinoj 11. Više nema nikakvih sporenja oko programa vlade i ekonomskih mera - kaže naš sagovornik iz ove stranke. Kako „Blic“ saznaje, SPS će naredne nedelje na Predsedništvu stranke i Glavnom odboru odlučiti s kim će praviti narednu vladu.

- Lider socijalista smatra da stranka treba da odluči da li bi trebalo prihvatiti ponudu da on bude premijer u vladi sa SNS ili da naprave vladajuću koaliciju sa DS koja ne može da im ponudi više od onoga što sada nudi - objašnjava izvor blica iz SPS. Uže rukovodstvo stranke prekjuče je odlučilo da Dačić treba da bude premijer ukoliko se pravi vlada sa SNS, a da u slučaju vlade sa DS to treba da bude mesto koje pripada demokratama.

Nikolić jedini zastupa SNS

U ime DS o formiranju vlade pregovaraju Boris Tadić, Miodrag Rakić i Dragan Đilas, dok se kod SPS sem Ivice Dačića pojavljuje i njegov saradnik Ivica Tončev. Tim URS čine Mlađan Dinkić i Verica Kalanović, dok Čedomir Jovanović i Goran Milić zastupaju LDP. Izvori “Blica” tvrde da SNS zastupa Nikolić, što je u suprotnosti s njegovim tvrdnjama da se neće baviti strankom.

Povezane vesti: Ješić: Kad na inauguraciju dođe jedan i po predsednik, treba premijer iz DS Dačić: Premijer će biti Boris Tadić Dačić: Tadić treba da bude premijer SNS Dačiću nudi mesto premijera, ali ne i MUP Prelomni sastanak DS, SPS, LDP i URS do kraja nedelje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić bi sa Tadićem, ali Nikolić nudi više

Izvor: S media, 25.Jun.2012

Pregovori oko formiranja nove vlade između DS i SPS stali su zbog činjenice da demokrate lideru socijalista Ivici Dačiću ne mogu da daju bolju ponudu od SNS, koja mu nudi premijersko mesto...S druge strane, nema prostora ni za poboljšanje ponude lideru URS Mlađanu Dinkiću, kome naprednjaci nude...

Nastavak na S media...

Vučić nudi paket Dačiću

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2012

Iza kulisa naprednjaci intenzivirali kontakte sa SPS oko formiranja Vlade. Vrhovi SNS i SPS u ponedeljak ceo dan na vezi, ponuda daleko bogatija od DS-ove

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.