Vučić nudi paket Dačiću

M. B. - P. V.

25. 06. 2012. u 18:41

Iza kulisa naprednjaci intenzivirali kontakte sa SPS oko formiranja Vlade. Vrhovi SNS i SPS u ponedeljak ceo dan na vezi, ponuda daleko bogatija od DS-ove

NAPREDNJACI su iza scene preuzeli inicijativu za formiranje nove vlade, iako zvanično još traju pregovori socijalista i demokrata za sastavljanje buduće parlamentarne većine.

Prema saznanjima "Novosti", vrhovi SNS i SPS u ponedeljak su bili na vezi ceo dan i iz više izvora dobili smo potvrdu da su to bili najozbiljniji pregovori otkako je Aleksandar Vučić javno pozvao Ivicu Dačića da zajedno formiraju vladu.

Naši sagovornici kažu da galantna ponuda naprednjaka lidera SPS sve više odvlači od stola demokrata, ali on još nije definitivno presekao na koju će stranu. Navodno, Vučićev "paket", koji ne bi mogao da odbije, jeste da uz premijersku zadrži i funkciju ministra policije. Na bogat kolač vlasti može da računa i Dinkić, koji je zainteresovan za ekonomske portfelje.

Kako se vođa socijalista postavi prema ovoj delikatnoj dilemi, na tu stranu će i da prevagne teg SPS-PUPS-JS, ojačan Dinkićevim URS. Ka kojem taboru naginju, znaće se verovatno do kraja nedelje.

Paralelno s tim, ugovara se i novi zvanični susret demokrata i čelnika Dačićeve koalicije, koji bi trebalo da odgovore na Tadićevu ponudu da zajedno uđu u vlast.

DAČIĆ: JOŠ RAZMIŠLJAM ČarŠijska brujanja da je na pomolu veliki zaokret SPS ka naprednjačkom taboru Dačić je, za "Novosti", kratko prokomentarisao:
- Još nismo doneli nikakvu odluku.

Nezvanično, kandidat za premijera DS spreman je da socijalistima, uz postojeće, ponudi još dva resora, a Dinkiću bi, navodno, prepustio ekonomiju, finansije i NIP. Takođe, ima plan da u izvršnu vlast uključi sve potpredsednike DS, kako bi stranka u potpunosti preuzela odgovornost za buduću ekonomsku politiku.

Ipak, da se nešto "pomera", indirektno nam je potvrdio lider SNS Aleksandar Vučić, koji se do zada nije razmetao prognozama:

- Ima šanse da formiramo vladu, a demokrate će to teško moći da učine. Pažljivo merim svaku svoju reč od izbora, tako da ovo ne pričam bez osnova.

Vučić ne želi da otkriva da li su se iza zatvorenih vrata već dogovorili o vladi sa SPS i podelili resore.

- Ne mogu da govorim o svim detaljima i stvarima koje su nekima od nas poznate pošto nisu rezultat nečeg zvaničnog, već neformalnih saznanja - pojasnio je prvi čovek naprednjaka.

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović ne isključuje mogućnost pregovora sa SNS.

- Ova nedelja verovatno će biti ključna. Vlada sa DS je zasad jedina aktuelna opcija, ali, ako ona propadne, razgovaraćemo i sa drugim potencijalnim partnerima. Iako direktno ne učestvujem u pregovorima, čula sam da postoje neformalni kontakti i sa naprednjacima - rekla je Dejanovićeva za "Novosti".

Pred, možda, odlučujuću rundu pregovora demokrate su ponovo zakopčane do grla. Jedino je njihov funkcioner Goran Ješić "iskoračio" sa kadrovskom kombinatorikom, po kojoj bi Tadić, ako bude premijer, trebalo da preuzme i diplomatiju.

Ješićevu izjavu možete pročitati OVDE
- Verujem da bi vlada DS imala veći kapacitet za reforme od naprednjačke. Mnogi u našim redovima smatraju da bi za stranku bilo bolje da se povuče u opoziciju, ali da se postavlja pitanje da li stranka, čija je politika dobila većinu poslaničkih mesta, sme tako da postupa - čuli smo od Ješića.

Stranačka nadmudrivanja i isturanje žetona na ovalni ministarski sto u Nemanjinoj 11 svakako ulaze u završnu fazu. Pritisak stručne javnosti, ekonomskih eksperata i očekivanja međunarodne zajednice bez sumnje će vrlo brzo da "izrode" kompromis i dugo očekivan dogovor. Reaguje i opozicija:

- Neodgovorno je i prema državi i prema građanima i to što ni za dva meseca nije formirana nova vlada, a najveću odgovornost za to snose stranke koje su okupljene oko politike da EU nema alternativu - izjavio je u ponedeljak portparol DSS Petar Petković.

DINKIĆ ČEKA OBA TABORA

Regionalisti su svoj ekonomski program poslali i demokratama i socijalistima, a ne isključuju da će ga postaviti i na naprednjački sto. - Videćemo šta će da bude. Nastavak pregovora ne zavisi od nas - rekla nam je Suzana Grubješić, član uprave Ujedinjenih regiona Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (133)

BOBA

25.06.2012. 18:53

Oni to tako polako, prebacuju loptu jedni drugima, dok gladan narod izbezumljeno gleda njihov mec...!

tadja

25.06.2012. 21:53

@BOBA - Kao Spanci na Evropskom prvenstvu, kratki pasovi i lopta je cele utakmice u njihovim nogama. A mi vicemo daj gol

baćo

25.06.2012. 19:01

Meni se čini da je problem, kako udomiti sve. Da budu , i , vuk sit ,i ovce na broju.Nije lako ,nije lako gospođo.A, para sve manje.

nesa

25.06.2012. 19:30

Glasao sam za DS na izborima , desilo se sta se desilo. I ako nemogu da slusam pojedince iz SNS-a cak su mi i antipaticni ali posle svih dogadjanja posle izbora mislim da je mozda i najbolje da vladu formiraju dve najvece stranke jer slusati vise malog Slobu sto bi rekla Vesna Pesic kako ucenjuje pre svega Srpski narod pa i sve stranke mislim da je bilo dosta neka ide u opoziciju pa ce tu da trazi i mesto premijera i ministra unutrasnjih poslova.Zao mi je sto je tako ali je sigurno bolje .DOSTA

SMOKI

25.06.2012. 19:33

Pokazalo se na ovim izborima da su ovolike partije u Srbiji bile budalastina i hir parazita ovog drustva. Ko dozvoljava bilo kakve koalicije stranaka kad narod nije tako glasao. Partija koja ima najveci broj glasova, treba da osnuje vladu. Ukoliko za to nije sposobna kazniti je zbog izlaska na izbore. Sada je jedino resenje kompletnu politicku postavu poslati na dozivotnu robiju zbog veleizdaje zemlje.

Žalopojke

25.06.2012. 19:39

Jadni i najivni mali socijalisti njih niko ne zove i ne pita, oni nemaju nikakav uticaj na formiranje buduće vlade.

Grcanski Despot

25.06.2012. 19:40

Vrsite zamenu teza gdjo.Djukic, SNS je vas zvao cini mi se, bar su tako mediji objavili ali vi tvrdite pazar.Ako ste sigurni u to sto pricate, hajde uradite tj. odlucite se i podjite sa naprednjacima u vladu?!

Glasač

25.06.2012. 19:53

Dođe li do dnovih izbora vi ćete biti krivi, i izgubićete mnogo glasova, jer niste hteli da pregovarate sa naprednjacima!

Smart

25.06.2012. 19:55

"Njih treba pitati dokle su pregovori stigli" - Dokle ide bezobrazluk socijalista?! Vučić vas je pozvao na razgovore, vi to ne želite! I šta sad njega da pitamo?!

Miro Markovic

25.06.2012. 20:02

Neka nasi politicari nauce nesto od grcke drevne demokratije. Najjaca partija ima pravo da dobije mandat i, ako ne uspe da napravi vladu za tri dana, sledeca po rangu partija dobija mandat. Ako ni je jedna ne uspe, onda ponovo na izbore, dok narod ne odluci ko ce da bude u vladi. A srpski politicari rastegli po tempu pesme "Durmitore, Durmitore, velika planino"..umesto Zikino kolo. Nikolic treba da raspise nove izbore u kojima svaka partija ide sama na izbore. Ko predje sam cenzus neka vlada.

Scott Tilman (USA)

25.06.2012. 20:04

To pokazuje da gospodin Vucic i Naprednjaci za dobro Srbije i Srpskog Naroda,su ponizno ponudili Premijersko mesto Gospodinu Dacicu a ne kao Tadic koji hoce samo da vlada a interesi Srbije ga ne interesuju.

zare5

25.06.2012. 20:23

koliko mi znamo dejasnoviceva da su oni vama uputili poziv da formirate vladu.

Dragoljubče

25.06.2012. 20:41

Gle ti sada ovih socijalista,do juče samo oni pa oni,a vidi sada peru ruke od svega.Teško da može to da vam prođe i vi snosite veliki deo odgovornosti za sve ovo.

Dubljanin

25.06.2012. 20:44

Tačno je da se u javnosti stvara utisak da pregovore koče socija-listi,ali to je zato što to i jeste tako.Vi biste da se igrate mačke i miša sa svima,e teško će to da vam prođe.

Radojica

25.06.2012. 20:47

Nemože se pitati SNS dokle su pregovori stigli,jer pregovore vode SPS i DS,a ne SNS tako da je ova primedba krajnje neumesna.

Odg

25.06.2012. 21:33

@Radojica - Na tvoju veliku žalost, SNS će se i te kako pitati, o budućoj vladi. DS nema pravo ni da pomišlja o vladi, pokazao je u proteklom periodu šta zna i ume. Dosta više. Svi sa svakim imaju pravo voditi pregovore.

Boro Manjaca

25.06.2012. 20:49

Ma narode kako da funkcionise vlada koju cine SPS (biseg lidera Milosevica), DS (Tadicev evropski put), Cedin LDP koji je vec priznao Kosovo i kao cetvrti URS (bivsi G17) koji je prvi ponudio da se KiM deli. Tu nema logike. zato mislim da bi bilo dobro da Dacic vec jednom prelomi i kaze zasto je on i da se tako i ponasa. Nemozes biti uz Cedu i Mladjena i ujedno biti patriota.

blaza

25.06.2012. 21:09

Plase me ove silne spekulacije oko formiranja te famozne vecine!!! Da se ovo iza zavese ne sprema ta takozvana ,,Velika koalicija"????

nele

25.06.2012. 21:16

ds ajmo u opoziciju pa da za 4 godine sami dobijemo preko 50% glasova. ako bez nas budu napravili vladu i krenuli u reforme brzo cemo im videti ledja. samo ih ne trebamo pustiti da beze ko neki, nego sve u CZ.

sale 1971

26.06.2012. 10:33

@nele - Mislim da je bolje da odete u istoriju.........sto ste prodali, prodali ste.

Čedomir Činić

25.06.2012. 21:17

Moze da kazemo da se nesto desilo, ali tesko je zakljuciti jer je bilo toliko sorti razgovora. Danas neznamo da li je ovo sucajnost ili novi trend.

DJUBRETARKA

25.06.2012. 21:17

Zasto SNS i SPS ne bi napravili manjinsku vladu uz podrsku DSS. Ja Dinkica ne bi pustila ni blizu vlasti niti njegove G17 plus pa ti su nas i upropastili sa DS i Vukom.

?

25.06.2012. 21:27

Nije jasno, jel se vlada formira da bi neko od njih imao sta da radi, ili da bi resavali probleme drzave? Ovo samo kod nas ima! A jos mi nesto nije jasno, kako se ovaj muzikant uvek nadje u krugu onih koji formiraju vecinu? Sad bih reko nesto, nego... Nema nama boljeg sutra, bar ne dok se ne promeni nacin vodjenja politike, a to ce se promeniti onda kad izumre nas narod, kad samo politicari ostanu ovde i kad ne budu imali koga da magarce i pljackaju. Ali ce tad biti kasno!

Uzalud

25.06.2012. 21:33

Ma hajte molim vas, kako to, da niste hteli preko reda da ga castite.Smesni ste nemojte to raditi.

kondor

25.06.2012. 21:40

Srbiju i njene narode spasavaju samo ponovni izbori , verovatno kod ponovljenih izbora narodi ne bi pogresili kao prosli put . Od ovih nema nista , oni samo ucenjuju i dele duplane funkcije , tako da bi ponovni izbori manje kostali narode , nego ova ucenjivacka vlada i njeni ucenjivaci . Ako se izbori ponove narodi treba sve ucenjivace da oteraju u opoziciju , to bi bila jednina pravedna odluka i kazna za ucenjivace .

blaza

25.06.2012. 21:56

Svaka vlada bez Naprednjaka bi bila prekrajanje izborne volje gradjana Srbije!!! Nikakve spekulacije i pravdanja to nemogu sakriti. Dakle, Jorgovanka premijer i vladu sto pre jer mnogo smo vremena izgubili na prazne price.

zilbertinho

25.06.2012. 23:10

@blaza - klasicna demagoska prica, isto tako bi svaka Vlada bez DS-a bila prekrajanje izborne volje gradjana, jer, slozio se ti ili ne, ipak je to druga najjaca stranka u Srbiji...a ova sto je prva najjaca, ne moze sama, prema tome, ne znam o kakvom prekrajanju ti ovde pricas...

zilbertinho

26.06.2012. 10:51

@blaza - naravno da ne moze, ja govorim o principu...meni je potpuno svejedno koja ce Vlada biti formirana, jer nam bolje biti nece...

blaza

26.06.2012. 12:12

@blaza - Itekako je razlika izmedju prvog i drugog mesta!!! Posebno sto ovi drugoplasirani kumovase u velikoj meri propasti privrede Srbije, i pokazali su sta znaju u proslom mandatu na vlasti, odnosno pokazali su da netreba da vladaju vise ni jedan minut.

Colle

25.06.2012. 21:59

Po meni su ovo sve spekulacije medija "dobro obavestenih izvora", javno su DS i SPS u pregovorima i to je jedino tacno, sve ostalo su nagadjanja i spekulacije.

NAKLONJENO

25.06.2012. 22:17

Mislim da DS nema vecinu inace bi se odmah dicili i slavili da imaju.Prema tome zvezde su vam naklonjene.

Nikolina

25.06.2012. 22:20

Nešto mi se više smučile te izjave kako se SPS kaje, kako se izvinjava i priznaje svoje greške. Ili krenite da radite nešto konkretno ili ne govorite i obećavajte išta više u prazno. Nema smisla, kleli ste se da nećete sa onima koji su nas uništavala a do dana današnjeg vlade nema jer... vi se opet premišljate. Hoće li opet biti izvinjenja od kojih mi nemamo ništa?

mika zek zek

25.06.2012. 22:24

aman bice kako tate kazu zapad ima srbiju da dovede do prosjackog stapa poceli su to 1990 pa 1999 i sada se bliti kraj prestavi unistenje srbije do kraja videcete kako to brzo ide kosovo je pocetak a bice jos toga ali bez rata

Prava Opozicija

25.06.2012. 22:24

E tako izgleda postena i uspesna Srbija. Dinkic, Dacic i Nikolic. Dinkicu SNS nudi finansije i ekonomiju, umesto da mu ponudi kazneno popravni dom S.Mitrovicu ili Zabelu. Samo tako, napred posteno i uspesno! E ludi narode nisi ni zasluzio bolje.

Jabre

26.06.2012. 07:54

@Prava Opozicija - Pa kako da zasluži bolje kada glasaju za Dinkića, Čedu i Tadića u Evropskim demokratijama oni nebi svi zajedno da se udruže prešli cenzus.

zare5

25.06.2012. 22:51

pa sta ima vaze sto oni njima nude paket,bitno je da se vec jednom formira ta nasa vlada

Julija

25.06.2012. 23:03

Vladu i vladavinu DS-a imali smo prilike svi da osetimo na svojoj koži. Neka hvala, nije potrebno više. Ili neka bude kako treba ili ponovni izbori pa neka se pojedini iz SPS-a i DS-a zapitaju da li im je to potrebno i koji bi rezultat imali posle svega.

WLADAPETROV

25.06.2012. 23:03

Kako Slavica Đukić Dejanović zamišlja da je mogla da poveri mandat Ivici Dačiću da sastavi Vladu, dok je zamenjivala predsednika Republik

David

25.06.2012. 23:19

DS treba da ode u opziciju i da ih galantno pobedi na sledecim izborima.Ekipa poput Nikolca,Vucica,novog Milosevica Dacica nema sanse...opet se stvara crveno -crna koalicija i umesto JULA Dinkic.Narod nije nista bolje ni zasluzio,jer ako ti posle devedesetih opet glasas za Dacica ili Nikolica,onda sa narodom nesto nije uredu

Jabre

26.06.2012. 07:52

@David - Znači nije nešto u redu sa narodom koji glasa za one koji su ih branili ? S tobom nešto nije u redu, ovi već 12 godina sisaju dušu iz Srbije koja se može po siromaštvu takmičiti sa afrikom a po natalitetu sa Antarktikom.

Aca Novi Sad

26.06.2012. 09:38

@David - Zar nije DS skinuo Slobu a ušao u koaliciju sa malim Slobom ?

Miki

26.06.2012. 10:23

@David - Glasao nisam, imao sam 'hitnija' posla. Ali mi upada u oči sledeće:Kako to da neko posle 00' glasa za DS? Zar ne bih smeo danas da kažem parololu ne u dvehiljadite? Pa, ako pametan ne glasa za devedesete, onaj koji nije glup sigurno neće za dvehiljadite... Zato sam ja imao pametnija posla... Nego da glasam za 80',90' ili ne daj bože 00'... P.S. Pod 80' mislim na ligaše, PUPS i slične komuniste, pa i na SPS velikim delom...

Milos S.

25.06.2012. 23:23

Vidis li srpski narode kolko je vremena potrebno Daicu da JOS razmislja.Pametnom coveku je sve jasno od odmah ,a glupom treba puno vremena za razmisljanje.On se ponasa kao da je na Kalenicevoj pijaci i kupuje bndeve pa mu skupe.More motka ima dva kraja.Bice novih izbora kad-tad,ali Dacica nece biti vise nikada.Samo neka pr0duzi ovako.Zato :SNS +DS,a on u aut.

kolubara

25.06.2012. 23:25

svaka ptica svome jatu.srbi iz srbije dosta smo se delili partijski ,dok su neki delovali plemenski.pravite vladu ODMAH!

Mladen

26.06.2012. 07:56

@Kole - kakav davljenik, takvi i spasioci, a ti potraži drugi brod ako ti ovaj ne odgovara, ili možda ni za to nisi sposoban?

Srbinovic

25.06.2012. 23:31

DS ce se raspasti kao sto se posle 5. oktobra raspao SPS. Politicke partije su interesna udruzenja u kojih se ljudi uclanjuju radi sitnih ili krupnih interesa a ne iz ljubavi prema svom narodu.

hulahopke!

25.06.2012. 23:34

Prirodnost nekih poteza je ocigledna!Ko ceka, taj i kreci!Ali i bira u koju boju i kvalitet!

duxoni

26.06.2012. 00:04

Predizborni slogan SNS-a DA moguce je se ispunio! Dobicemo vladu SPS-URS a SNS ce da uzme neke manje resore u toj vladi dok ce glavnu ulogu da imaju sps i urs..Bice lepo videti Vucica i Dinkica zajedno u toj vladi.

Dragoljub

26.06.2012. 00:27

Tadic ne samo da je izgubio izbore, nego je vec "bivsi" i u DS-u. Samo cekaju da ne napravi vladu i da ga se rese. A i cela stranka se im raspada. Nije Ivica Dacic lud da sa njima pravi vladu. On je odlican politicar i treba da bude premijer .

Dragiša

26.06.2012. 10:03

@Dragoljub - I ja sam čuo za te informacije, da li može neko iz zvaničnih izvora da potvrdi ili demantuje da se u DS trenutno događa veliki rascep i da polovina poslanika otkazuje poslušnost i želi ostavku vladajuće garniture.

tomanija

26.06.2012. 10:15

@Dragoljub - ... pa to isto pricaju i za SNS. Rspada se kontejner stranka i frankenstajn koalicija. I kazu da je Toma svu svoju rodbinu pozaposljavao i da samo putuje po svetu... Sve neki zasluzni clanovi za koje niko nikada nije ni cuo pa ni oni njihovi clanovi u stranci koji su cepali cipele i patike, sedeli na stiroporu i gladovali i polagali ispite zajedno sa Tomom. E jedino sto se zna za Vucetu Toskovica da mu je to tek treci mandat, a da je to zasluzio deleci list Velika Srbija jos kao radikal...

J.Antić

26.06.2012. 00:49

Sad još Dačić da prihvati i dobijemo Vladu koja može nešto da uradi... ili ćemo biti osudjeni još neko vreme na pogrešne poteze pogrešnih ljudi, što niko ne želi. Razmišljam se, da ima dogovor sa DS-om, ne bi ni pričao sa SNS-om. Logično da će se naše nade ostvariti - da SNS formira vladu i to vrlo brzo.

Srbin sa Kosova i Metohije

26.06.2012. 01:25

Tako i treba,da se igraju snama.KOSTUNICA Vam bio los,a ziveli smo 1000.puta bolje,a sada smo doziveli da nas ovi lopovi deru.dokle ovako?treba cela Srbija da ustane i da se izabere jedan pravi covek.KOSTUNICA je najbolje resenje...i dosta vise te Evrope,zbog nje smo tu gde jesmo ispod lestvice:sve sto je dobro mi smo zadnji,a sta nije tu smo prvi.i jos jednom cu reci Kostunica.ZA SRBIJU ZNAS ZASTO

Marko 33 Crna Gora

26.06.2012. 02:00

Ja neznam ko su ljudi koji ovo lajkuju ovo je silovanje naroda od strane onih koji treba da ga vode i spasavaju.Koliko su samo pohlepni i mezerni vidi im se na licima gladnim za foteljama.ovakve tuge nema ni u mojoj banana CG.

Ivica

26.06.2012. 03:33

POnudili su mi paket ali ja hocu da bude vise toga u paketu!! Malo je bre, ovo!!

Aleksandar Kambodza

26.06.2012. 06:38

Ako je Dacic stvarno "nacionalista" kao sto se predstavlja and rusofil ili evrofanatik onda bi on trebalo da postavi 3 pitanja za DS i SNS pre odluke sa kime da formira vladu:1. Da li ste za ukidanje "paralelnih institucija" na severu KiM?2. Da li ste za otvaranje "kancelarije Pristine u BG i obrnuto"?3. Da li ste za davanje saglasnosti da KiM dobije zaseban telefonski kod?Ko odgovori na sva tri pitanja sa NE - da ide sa njime. Ako niko ne da takve odgovore - da se ide na nove izbore.

Realan

27.06.2012. 14:12

@aca - URS je poklon Borisa Tadića novom predsedniku Srbije i novoj vladi...Hahahahahahaha...

mirko

26.06.2012. 08:17

Dačiću i Tadiću pa šta će vam reći birači Dinkić je izgubio izbore a dajete mu najvažnije resore, ko oće odgovornost i da vlada svak pametan uzima Ministarstvo finansija. U ovom ministarstvu u poreskoj upravi i Upravi za trezor su uglavnom još kadrovi g17+ koji su sve upropastili. Nedajte mu u ime vaših birača ministarstvo finansija a najbolje vladu da formirate bez Dinkića. DS-SPS-LDP-MANJINE. Ivice popusti zbog nas birača i prihvati ovakvu vladu

milija

26.06.2012. 08:43

o kojoj to vecini poslanickih mesta pricate, gospodine jesicu? koliko znam vi ste osvojili 67, a sns 73 poslanickih mesta, valjda znate osnovne matematicke parametre sta je od cega manje ili vece.. bas kao i za predsednicke izbore, jel da?

Gospodar Prstenova

26.06.2012. 08:43

Najbolje je da se raspisu novi parlamentarni izbori i da SNS dobije jos vise odbornika u skupstini i da im onda lepo ne treba niko sem SPS-a za sastavljane vlade....

ognjen

26.06.2012. 08:52

Zasto mislite da je Dacic glavna kocnica u sastavljanju nove Vlade?! Morate biti svjesni da su mediji i dalje u sluzbi dvije najvece stranke i da nam se sve servira, na taj nacin, da nase razmisljanje ode upravo u tom pravcu. Ubjedjen sam da u ovom procesu sastavljanja Vlade stvari nisu ni izbliza onakve kakve nam se cine!

Miloš

26.06.2012. 09:05

I vreme je bilo da se kontakti naprednjaka i SPS intenziviralju. Stvarno bi bilo i najbolje da ove dve stranke formiraju vladu i da potvrde želju velikog broja građana za promenama.

aleksandar

26.06.2012. 09:06

Samo ponovni izbori mogu da nas spasu od daljnjeg propadanja, ali bez kradje. Pa ovi nisu ni svesni kakvo bi za njih neprijatno iznenadjenje bili ponovni izbori. Po mom misljenju apsolutnu vecinu bi imali, SNS, DVERI, DSS. U tom slucaju eto vlade bez problema i ucenjivanja ovih vec vidjenih. Ovi su pokazali sta znaju, a od silnog njihovog znanja narod je gladan.

Strazburgovac

26.06.2012. 09:16

Cini mi se da pored sefa za bezbednost mi imamo vise politicara koji su pali iz pravnog, politickog i izbornog ispita.

Vukašin

26.06.2012. 09:18

Prvi korak ka ozdravljenu Srbije mora da učine državni organi hapšenjem organizatora zločinačkog udruživanja radi krađe glasova na izborima i kupovine gladnih ljudi za 2000 din.

razocarani naprednjak

26.06.2012. 09:29

ako toma udje u koaliciju sa dinkicem ima da ..... ovo je opste ludilo. ko tu koga ...

sale RIO

26.06.2012. 09:36

Samo vi nudite pakete jedni drugima i zaj....te ovaj narod !!! Sram da vas bude ! Daj coveku vlast pa da vidis kakav je... Njima je do pozicija i fotelja u preduzecima i firmama. Vidim kako ih briga za norod i ove koji su pobedili i ove koji su izgubili ! More FUJ svi !!!

Goran

26.06.2012. 10:21

Kako je slatka ova borba za vlast. Milo mi je kad ih gledam u znoju lica svog kako dele ono čega nema za narod i javnost a čega ima za vlast i privatnost..... Kao što kaže Bora Đorđević: "Ajde Bože sa ne besa drmni dva tri zemljotresa!"

nikodije

26.06.2012. 11:10

Ako oni formiraju vladu onda se vracamo u Milosevicevo doba.Evo nama tetka Mire natrag u Beograd.Jadna Srbijo.Eto za koga su Srbi glasali.Za povratak na staro.Za socijalizam i komunizam.

dado

26.06.2012. 11:33

Pa ovog Dacica covek samo da uhvati za ruku i povede i pokaze mu sta da radi

da su pametni

26.06.2012. 11:36

jos da su pametni i da prihvate,njima ne vredi ni da ih rusija tera, treba im mnogo da shvate neke stvari.

SMOKI

26.06.2012. 11:37

Oba ova  treba najuriti iz politike jer su to isti prepotentni tipovi koji misle da su nezamenljivi.

ma femka se

26.06.2012. 11:38

ma femka se dacic,prvo kaze pritiskaju me sa svih strana,pa onda bas me briga ko ce formirati vladu a ustvari jedva ceka da mu ponude nesto konkretno . on jednostavno jos uvek nije zadovoljan ponudama.

Anta

26.06.2012. 11:41

Sav se zarumeneo i preznojio Ivica. Dva ukusna, veoma primamljiva kolača pa ne može da se odluči koji će.........od slatkih muka mašta da će dobiti oba.....Teško nama kada se ovaj dokopa vlasti.... Ko nevidi ovo, za 4-5 godina osetiće

tu je vucic

26.06.2012. 11:43

E ovaj Dinkic se pravi,kao da prvi put ucestvuje na politickoj sceni Srbije...pa jel on nema pojma da je bas ON unistavao finansije 12 godina!? sta se sada folira?  kada kazemo Dinkic odmah se setimo PDV-a,jer ga je on i plasirao tako visoko! sramota...o DS-u da ne pricam,dovoljno je reći 'Obezbedili su i unuke!'Ali im to nece uspeti tu je Vucic da ih zaustavi.

ma dajte

26.06.2012. 11:45

ma kako bez dinkica pa ako on udje vladu svi dobijaju po 5000 evra za akcije i to preko onih 1000. pa molim vas takva ponuda se ne odbija.

smak sveta

26.06.2012. 11:46

eto dokle su nas doveli ovi prethodni do prosjackog stapa a sad bi opet da udju u vladu i da nas dokusure.

ma naravno

26.06.2012. 11:48

ma dajte ljudi vec smo videli ko je DS proteklih godina,pustite ih neka lepo idu kuci,a ostavite posao vodjenja dryave SNS-u i SPS-u.

aleksandar_kv

26.06.2012. 11:49

joj bre dojadise vise oko ove vlade neka formiraju vec jednom vise mi se smucilo da citam o ovome

pravi haos

26.06.2012. 11:50

Pa oni nemaju druga posla nego da se cenkaju ko da vise a ko manje. Dajte ljudi dogovarajte se vise pa da krene ova drzava i da radi nesto.

eeeeee

26.06.2012. 11:51

Pa naravno oni birkaju sa kim ce u vladu da li tamo da li ovamo a puca sve po narodu sramota. I na kraju ce opet puci po narodu jer ce sve to oni da vracaju.

pa dokle

26.06.2012. 11:54

ma ceka dacic da mu naprednjaci ponude jos nesto ovo mu je izgleda malo.eeee dacicu pa dokle vise.

boljan

26.06.2012. 11:56

Ма пустите више ове небитне вијести, шта се дешава са Станијом!? Већ два дана не пише ништа о њој, тачно сам се забринуо!

Mali bata

26.06.2012. 13:08

Nece Srbija da zivi sa negativcem, ali nice iz njegovog djubreta, mnogo mocnija.

Djole

26.06.2012. 13:15

Da li je moguce??? Gotovo isti akteri, slicna vlada iz 1999. godine, povesce nas opet u sunovrat i opet u neki rat za licni interes????? Narode, narode... pogledajte ko je predsednik, isti onaj koji nas je odveo u rat 1999. god. Sloba se podvampirio, nije predsednik, ali je kako kaze ''ključ'' za formiranje vlade.Draga braćo i sestre, očekujte da dobra biti neće!!!Ovo ako se desi, da se podvampiri vlada koja nas je uništila, neka nam je jedino Bog u pomoći!!!

LJUBICA

26.06.2012. 14:37

@Djole - Gresak situzcija je ista kao 2008. god. i tada je Dacic otisao na pogresnu stranu i poveo i doveo do sunovrata.

Djole

27.06.2012. 08:21

@Djole - Pa da, sunovrat je bio i tada, jer Slobina kopija nije ni trebala da predje cenzus, a kamoli da udje u vladu!!!

Mica

26.06.2012. 13:28

Obzirom da gledano sa bilo kog apekta fomiranje vlade najviše koči isti pomenuti SPS možda ideja i nije tako loša. Ponovljeni izbori ovog puta definitivno bi određene stranke izbacile sa političke scene. Ne bojite se vi gospođo zbog nas naroda, već vaših pozicija i budućnosti u kojoj posle svega ne bi zadobili poverenje ni 2 odsto birača. Ako ste to želeli, tu ste uspeli bez brige, nastavite da ne znate ko vam odgovara a ko ne i iz kog razloga.

Dragana

26.06.2012. 13:30

Motku pa im svima po bubrezima.Nije ih sramota da se cenkaju ko ce nam derati kozu sa ledja umesto da se ujedine svi pametni i ovu trosnu drzavu da izvuku iz gliba.Nikad vise na glasanje,nikad.Da nas vole i da rade u nase ime,odavno bi sve resili,a ko ce sa kim formirati vladu,sve to ide iz nasih raspalih dzepova.Sram vas bilo politicari.

Micika

26.06.2012. 13:49

Da se narod pita kao što se "navodno" pitao glasanjem znalo bi se ko treba da formira vladu. Koliko se sećam Dačić je najviše optuživao Tadića ali samo u predizbornoj kampanji pa mi nije jasno šta ga onda sada sprečava da formira vladu sa naprednjacima?

Pregovarač za sastav vlade

26.06.2012. 13:54

(ne)poštovani gradjani, možete vi da glasate kako god i koliko god hoćete, da pričate kako vam je teško, da tražite promene i borite se zakonitu državu džaba vam je... mi ćemo svejedno svi da udjemo u vlast i da krademo svako u svom resoru i vi tu ne možete ništa!

Sasa-Sabac

26.06.2012. 14:51

Ama Vucicu sta ce vam Dinkic, idealno bi bilo da date Kostunici da bude predsednik skupstine i jos jedno ili dva ministarstva i to bi bila najbolja vlada SNS-SPS-DSS!!!!!

baba

26.06.2012. 16:21

sram vas bilo celnici svih partija. samo sew borite za sebe i da prikrijete sve kradje i prevare. treba narod da se pobuni i sve vas rastera inace propade srbija.objavite ovo da narod vidi s kim ima posla.

RS+RS=RS

26.06.2012. 18:43

Blagosloven jesi Gospodi, nauči mja opravdaniem Tvoim. Angelskij sobor udivilsja, zrja Tebe v mertvih vmenivšasja, smertnuju že, Spase, krepost razorivša, i s soboju Adama vozdvigša, i ot ada vsja svoboždša. SSSS

Nenad

26.06.2012. 21:05

kakav sps, urs, ds, ldp.svi trebaju da odu u proslost.ovo je smesno, ako sad nemogu da formiraju vladu novi izbori i da sns sam formira vladu.

nenad

26.06.2012. 23:20

kad se drzava spasava od propasti ne gleda se svaki detalj,pomaze ko koliko moze i kako moze a vucic to upravo sada radi-spasava srbiju od daljeg propadanja.

Ivan

27.06.2012. 08:31

Nudi mu samo paket? Nije ni cudo sto se predomislja. Da mu je ponudio kofer ili mozda dva-tri kofera pristao bi odma.

navlakusa

27.06.2012. 17:50

U ovoj fazi "zapadnoj demokratiji" vise odgovara 'nekoperativna " i "vlada istorijskog kontinuiteta sa Milosevicem" da bi nam uzeli i rasku onlast i Vojvodinu, i sva se igra -igra oko toga. Ako ste glupi niste ludi ,ne nasedajte u ovom trenutku jer nije dobro za Srbiju vlada SNS i SPS ,generalno nije dobro ni za Rusiju.