Nikolić: Sa Tadićem nisam razgovarao o Kosovu

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sa Tadićem nisam razgovarao o Kosovu

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je spreman da "učestvuje" u rešenju problemu na Kosovu i Metohiji, ali da to ne znači da je njegova stranka spremna za koaliciju sa Demokratskom strankom.

Nikolić je u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije demantovao da je sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem razgovarao o Kosovu, tvrdeći da su samo razgovarali o izborima, porodici i vremenu.

"Srpska napredna stranka hoće teret odgovornosti za rešenje problema na Kosovu i Metohiji iako nikada ne misli da ide u koaliciju sa Demokratskom strankom", rekao je Nikolić i dodao da ga "za sada niko ništa ne obaveštava" o pregovorima s Prištinom.

Upitan o pozivu predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da kaže o čemu je razgovarao s predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem, Nikolić je rekao da je sa Tadićem razgovarao o izborima, vremenu i porodici.

Komentarišući izjavu Dačića o podeli Kosova, Nikolić je rekao da ministri u vladi na čijem bi čelu bila njegova stranka ne bi mogli da daju izjave suprotne zvaničnoj politici.

Predsednik SNS je poručio Dačiću da o tim razgovorima pita svog koalicionog partnera, Borisa Tadića.

Upitan koju državnu funkciju planira da obavlja u slučaju da to bude u mogućnosti, Nikolić je rekao da bi preuzeo dužnost predsednika Vlade Srbije, ali da bi voleo i da "odmeri snage" s Tadićem na izborima za predsednika države.

Nikolić je rekao i da je ubeđen da će njegova stranka pobediti na sledećim parlamentarnim izborima uz napomenu da Srbiju očekuju velika iskušenja, ali da veruje da gradjani neće imati razloga da budu kivni na njegovu vladu, jer će ona raditi najbolje što bude moguće.

"Nikada na silu nećemo ostajati na vlasti niti ćemo budžet Srbije koristiti za te svrhe", poručio je Nikolić.

Povezane vesti: Kosovska vlada: Preko pola miliona evra za dijalog sa Beogradom Dačić: Razgraničenje nije predlog za izdaju Srbije Kući: O Kosovu odlučuju njegovi građani, a ne Srbija I podela Kosova je moguća Stefanović: U Brisel odlazimo kao optimisti

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Sa Tadićem o izborima, vremenu i porodici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2011, 23:41

BEOGRAD -..Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je spreman da "učestvuje" u rešenju problemu na Kosovu i Metohiji, ali da to ne znači da je njegova stranka spremna za koaliciju sa Demokratskom strankom...Nikolić je u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolić: Sa Tadićem o izborima, vremenu i porodici

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da "učestvuje" u rešenju problemu na Kosovu i Metohiji, ali da to ne znači da je njegova stranka spremna za koaliciju sa Demokratskom strankom...Nikolić je u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije demantovao da je sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nikolić: Sa Tadićem o izborima, vremenu i porodici

Izvor: TvojPortal.com, 19.Maj.2011

/vesti online/ Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da "učestvuje" u rešenju problemu na Kosovu i Metohiji, ali da to ne znači da je njegova stranka spremna za koaliciju sa Demokratskom strankom.. . . Nikolić je u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.