Nikolić: Ponuda Tadiću i Koštunici

Izvor: B92, 18.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ponuda Tadiću i Koštunici

Beograd -- Ponuda za formiranje koncentracione vlade Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici i dalje je otvorena, kaže predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

On je u "Kažiprstu" B92 rekao da je koncentraciona vlada potrebna Srbiji zbog svetske ekonomske krize i zato da bi se razlikovala od sadašnje vlade, jer bi imala zajednički odgovor na pitanja koja su godinama nerešena u Srbiji.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da, sem napretka Srbije, nema nijedan drugi motiv zbog čega nudi koncentracionu vladu sada već tradicionalno suprostavljenim liderima Vojislavu Koštunici i Borisu Tadiću.

I pored toga što su i Koštunica i Tadić odbili ovu ponudu, Nikolić kaže da ona i dalje važi.

"Ne nudim njima da vladamo zajedno, niti bi mogli u tih, to bi možda trajalo dva ili tri meseca, da vladamo zajedno. Mogli bismo da prvo zaustavimo ovo što ova vlast trenutno radi", rekao je Nikolić.

"To je apsolutno propadanje Srbije u svakom pogledu, zato što mali političari, koji zauzimaju visoke položaje, procenjuju situaciju, znaju da im više nema mesta u politici i gledaju da nagrabe što mogu", naveo je Nikolić.

On je objasnio da samo ujedinjena opozicija može da obori vladu i dodao da je čak ponudio i članovima svoje bivše partije Srpske radikalne stranke da se suprotstave vladajućoj koaliciji.

Nikolić tvrdi da je Boris Tadić potpuno promenio svoju ideologiju od predsedničkih izbora, kada mu je bio protivkandidat i da sadašnja Tadićeva ideologija sve više liči na stavove koje je sadašnji lider SNS tada iznosio u kampanji.

Nikolić: Tadić više nije onaj koji kaže - Evropa nema alternativu. On je sada suprotstavljen ideji da mi budemo član EU, a da tiho ili naglas ostanemo bez Kosova i Metohije. Ovo nije onaj Tadić koji je govorio - Nisam optimista, pre će Kosovo biti nezavisno, nego što će da bude u sastavu Srbije.

B92: Da li ste vi imali prilike da razgovarate sa tim Tadićem?

Nikolić: U poslednja tri meseca nisam.

Možete pogledati snimak gostovanja Tomislava Nikolića u emisiji "Kažiprst".
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić spreman na dogovor i sa Tadićem i sa Koštunicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2009

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da je njegov poziv za stvaranje koncentracione vlade upućen svima u Srbiji koji joj žele dobro, a da on bude premijer...Predsednik SNS je rekao da je spreman na dogovor sa liderima DS i D S S Borisom Tadićem i Vojislavom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.