Nikolić: Pobediću u drugom krugu, uprkos manipulacijama

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Pobediću u drugom krugu, uprkos manipulacijama

Sa konvencije predsedničkog kandidata "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića poručeno je da će u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja pobediti lider naprednjaka bez obzira na manipulacije i "pokušaje da se ponovo pokradu izbori".

"Nikada mi neće pasti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pamet da fizički ugrozim (Borisa) Tadića i njegovu porodicu. Oprastam što je slao otporaše na moju kuću. Dolazi vlast koja će da prašta", rekao je Nikolić na skupu u beogradskom Centru "Sava".

Prema njegovim rečima, građani svojim glasom u nedelju određuju sudbinu Srbije.

"U nedelju izađite na izbore, na biračka mesta, čuvajte ono što je naše", rekao je Nikolić i dodao da je televizijski duel, koji će sutra imati sa protivkandidatom Borisom Tadićem izuzetno važan.

"Novinari čekaju jednu reč koju mogu da iseku, oni tome i sluze, da izvrnu svaku reč, ali će jednog dana biti slobodni kao ptice da kažu - Tomislav Nikolić nije dobar i da ih zbog toga niko iz kabineta predsednika Nikolića ne zove", rekao je lider naprednjaka.

Prema njegovim rečima, u jednoj demorkatskoj državi poptuno je nezamislivo da neko bude 13 godina na vlasti.

"I u Africi su poskidali sa vlasti one koji si bili toliko. Demokratska stranka, tako velika i jaka, posle dva mandata ne može da nađe drugog kandidata za predsednika Srbije, ja mogu da izdvojim 200 kandidata i svaki je bolji od Borisa Tadića", uveren je Nikolić.

"Pobediću, uprkos manipulacijama i njihovom pokušaju da u drugom krugu ponovo pokradu izbore. Ko kaže da će on da pobedi. Nisam sreo čoveka koji je rekao da će glasati za njih. Nema u Srbiji tog broja glasova koji su prikazali da su dobili. 6. maja Srbija je očekivala promene", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka oštro je kritikovao i Tadićreve stranačke saradnike, Dragana Djilasa, Dušana Petrovića, Dragana Šutanovca i druge, za koje je rekao da su "tajkuni koji su zaradili milione i obogatili se krađom", a da sam Tadić u "životu ništa nije radio i zato ništa nije ni stekao".

"Što nije gradio pruge kao ja, mostove..., kaže pravio je lutke. Pa što nije izmislio Barbiku i tako zaradio. Kako je svim potpredsednicima stranke omogićio da zarade, a on živi kao golać", rekao je Nikolić.

Nikolić je na konvenciju u Beogradu naglasio da su vremena za Srbiju teška, pa i najteža do sada i da zato Srbiju nikako ne treba poveriti "Tadiću u ruke".

"Kad više ovi koji su sada na vlasti ne budu mogli da kradu neka ponovo dodje Boris Tadić. On je pokvario Srbiju i sada moraju da dodju majstori, odnosno bolji ljudi da je poprave", smatra Nikolić.

On je naglasio da je Srbija 6. maja očekivala promene, ali da se umesto toga dogodila krađa i manipulacija.

"Najpre se dogodio poraz demokratije kada je predsednik države zastupao jednu stranku, zatim je usledila najgora medijska kampanja u kojoj su naprednjaci napadani po svakom pitanju, poručio je Nikolić.

On je kritikovao novinare koji, kako smatra, isključivo izveštavaju "po diktatu i po zahtevima iz kabineta dosadašnjeg predsednika Tadića".

Nikolić je naglasio da se to svakako neće dogoditi ukoliko on bude izabran za predsednika Srbije.

Povezane vesti: Naprednjak i radikalka vozili „izgubljeni“ džak Tadić: Pretnje nasiljem opasne po demokratiju RTS: Sa žaljenjem smo primili Nikolićevu pretnju o vođenju programa Nikolić: Spreman sam da se fizički tučem zbog krađe Šutanovac: SNS pravi farsu od izbora i destabilizuje državu
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.