Netanjahu navodno nadomak formiranja koalicije

Izvor: Akter, 06.Maj.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu navodno nadomak formiranja koalicije

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu načinio je napredak u pregovorima za formiranje koalicione vlade sa desničarskom strankom Jevrejska kuća, pa je u žurbi da pred ponoć, kad mu ističe zakonski rok da obezbedi koaliciju, postigne sporazum

Sporazum je neophodan da se predupredi gotovo nezamislivi scenario, a to je da Netanjahu izgubi premijersku funkciju.

Sa Jevrejskom kućom, Netanjahu će imati tesnu većinu od jednog poslanika u izraelskom parlamentu, koji ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 120 poslaničkih mesta.

Ukoliko do kraja dana završni sporazum ne bude postignut, predsednik države Reuven Rivlin moraće nekom drugom da poveri mandat za formiranje vlade.

Izraelske TV stanice su javile da su Netanjahuov Likud i Jevrejska kuća nadomak sporazuma da toj maloj stranci pripadne kontrola nad uticajnim ministarstvom pravde.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.