Neizvesnost pred referendum u Škotskoj

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Sep.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesnost pred referendum u Škotskoj

Pristalice nezavisnosti Škotske su prvi put, 11 dana uoči referenduma, u prednosti u odnosu na protivnike otcepljenja tog regiona od Velike Britanije, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanje javnog mnjenja koje je 7. septembra objavio list Sandej tajms (Sunday Times). Iako je razlika mala i može se računati u marginu greške, ovi rezultati znatno pojačavaju neizvesnost uoči referenduma, kao i pritisak na blok protiv nezavisnosti i vladu u >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << Londonu. Poslednji adut Londona je plan za prenos većih nadležnosti na Škotsku, ako ostane u sastavu Velike Britanije, koji bi uskoro trebalo da bude objavljen.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škotska pred referendumom o nezavisnosti

Izvor: RTS, 08.Sep.2014

Kroz deset dana, Škotska će održati referendum o nezavisnosti od Velike Britanije. Najnovija ispitivanja pokazuju da pristalice nezavisnosti Škotske imaju većinu. Ti rezultati su naveli britansku vladu da za sutra najavi novi plan o proširenju autonomije Škotske. ..Pitanje za četiri miliona Škota...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.