NATO o broju vojnika na Kosovu

Izvor: B92, Beta, 05.Feb.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO o broju vojnika na Kosovu

Istanbul -- Na zasedanju ministara odbrane članica EU u Istanbulu, sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da razmatra dalje smanjenje broja vojnika na Kosovu.

Prema planovima NATO-a, do 2011. godine broj vojnika raspoređenih na Kosovu treba da se smanji na četiri hiljade. Tokom 2009. već je smanjen broj trupa i Kfor sada ima 10 000 vojnika. Na taj način, kako se objašnjava, NATO će pokušati da obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodnu pomoć američkoj vojsci u Avganistanu, koja tamo šalje novih 30 000 pripadnika snaga bezbednosti.

"Nastavićemo da razmatramo dalje planove za Kfor, koji bi postepeno pod direkcijom NATO-a trebalo da počne da se povlači sa Kosova. Ne treba sumnjati u to da će i sa smanjenim brojem vojnika, Kfor uspeti da na nivou održi bezbednost u regionu", rekao je Rasmusen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasmussen: Kosovo je za NATO uspješna priča

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2010

Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen kazao je danas na sastanku ministara obrane Alijanse koji se održao u Istanbulu kako sigurnosnih izazova na Kosovu , baram onih koji su vojne prirode više nema. “To je veliki uspjeh za Kosovo, za regiju, kao i za međunarodnu zajednicu, uključujući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.