Izvor: Danas, 20.Apr.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: LGBT izađite na glasanje u nedelju

Boris Milićević, član Glavnog odbora SPS, pozvao je sve lezbejke, gejeve, biseksualne i trans* osobe u Srbiji da u nedelju, 24. aprila, izađu na parlamentarne i lokalne izbore.

- Srbija u nedelju, 24. aprila, po treći put u poslednje četiri godine bira ko će je voditi. Brojni su razlozi zašto su ovi izbori od izuzetne važnosti za sve naše građanke i građane. Ne samo da odlučujemo ko će vladati našom državom u narednom periodu, nego i da li ćemo dobiti uravnotežen >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i stabilan politički sistem.Samo aktivnim učešćem u političkom životu svi možemo da utičemo na politička dešavanja, a izlazak na izbore je prvi korak u političkom uključivanju LGBT zajednice - naveo je u pozivu Milićević i dodao da to pokazuju i evropske države koje su dostigle najviše standarde u zaštiti prava LGBT osoba.

On je podsetio da je izlaznost u Holandiji 2012. godine bila 75 odsto, u Nemačkoj 2013. godine 72 odsto, Švedskoj 2014. godine 86 odsto, Velikoj Britaniji 2015. godine 66 odsto, i da su takvim masovnim izlaskom, građanke i građani tih država pokazali veliku svest o tome kolika je njihova moć u kontroli vlasti i koliko je svaki glas vredan.

Milićević u svom pozivu na glasanje kaže i da je dodatni argument za izlazak LGBT osoba na izbore jačanje ekstremne desnice u Srbiji, a da će njihov izlazakna izbore usporiti, možda čak i zaustaviti ovaj proces koji je sigurno protiv interesa ove zajednice. Zato je neophodno da LGBT osobe ne samo izađu na izbore, već ubede i svoje roditelje, familiju, prijatelje, poslovne partnere da učine isto.

-Tako ćemo pokazati da smo deo našeg društva i da nam je stalo do njegovog boljitka, napretka i menjanja u budućnosti. I neka ovo bude samo prvi korak u većem uključivanju LGBT osoba u politički život Srbije, poručio je Milićević.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Milićević iz SPS-a poziva LGBT zajednicu da glasa

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016

Pozivam sve lezbejke, gejeve, biseksualne i trans osobe u Srbiji da u nedelju, 24. aprila, izađu na izbore, jer samo aktivnim učešćem u političkom životu svi možemo da utičemo na politička dešavanja, a izlazak na izbore je prvi korak u političkom uključivanju LGBT zajednice, izjavio je član...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.