Merkelova sutra na Kosovu u poseti nemačim vojnicima

Izvor: Politika, 18.Dec.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova sutra na Kosovu u poseti nemačim vojnicima

BERLIN – Nemački kancelar Angela Merkel posetiće sutra nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti Kosovu i da će kancelarka u Prištini razgovarati i sa komandantom Kfora, general-majorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Erhardom Drevsom.

Sastanak sa Tačijem je planiran na aerodromu u Prištini, javljaju nemački mediji, podsećajući da je na severu Kosova nedavno došlo do sukoba kosovskih Srba i vojnika Kfora , pri čemu je više vojnika povređeno, među kojima i dvojica nemačkih vojnika.

--------------------------------------------------------------------

Mihajlović: Poseta ne predstavlja pritisak za Beograd

BEOGRAD – Poseta nemačkog kancelara Angele Merkel nemačkim vojnicima na Kosovu ne predstavlja dodatni pritisak na Beograd, već bi mogla da bude dobra prilika da se izvrši pritisak na Prištinu kako ne bi opstruirala nastavak dijaloga, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je za TV B92 kazao da poseta nemačke kancelarke neće prestavljati dodatni pritisak na Beograd jer je Srbija pokazala jasan stav kada je u pitanju rešavanje situacije na Kosovu.

„Mislim da je to prilika da se izvrši pritisak na Prištinu kako ne bi opstruirala nastavak dijaloga sa Beogradom. Ukoliko je želja Evropske unije, odnosno pre svega Nemačke da taj dijalog uspe i da se stanje na KiM rešava, to je dobra prilika da se Priština upozori da bi svaka dalja osptrukcija u procesu dijaloga bila štetna za samu situaciju na KiM”, ukazao je Mihajlović.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert saopštio je da će Merkelova sutra posetiti nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu.

On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti Kosovu i da će kancelarka u Prištini razgovarati i sa komandantom Kfora, general-majorom Erhardom Drevsom.

Nemački mediji podsećaju da je na severu Kosova nedavno došlo do sukoba kosovskih Srba i vojnika Kfora, pri čemu je više vojnika povređeno, među kojima i dvojica nemačkih vojnika.

Tanjug

objavljeno: 18/12/2011
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERKELOVA NA KOSOVU U POSETI NEMAČKIM VOJNICIMA

Izvor: Kurir, 18.Dec.2011

Nemački kancelar Angela Merkel posetiće nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, a planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem..BERLIN- Nemački kancelar Angela Merkel posetiće u ponedeljak nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen...

Nastavak na Kurir...

Mihajlović: Poseta Merkelove nije dodatni pritisak na Beograd

Izvor: S media, 18.Dec.2011

Poseta nemačkog kancelara Angele Merkel nemačkim vojnicima na Kosovu ne predstavlja dodatni pritisak na Beograd, već bi mogla da bude dobra prilika da se izvrši pritisak na Prištinu kako ne bi opstruirala nastavak dijaloga, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima...

Nastavak na S media...

Angela Merkel u poseti Tačiju i Kforovcima

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se sutra, po dolasku na prištinski aerodrom, sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

Nastavak na Vesti-online.com...

Merkelova na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2011, 01:19

Savezna kancelarka Angela Merkel posetiće danas pripadnike nemačkih oružanih snaga u sastavu Kfora na Kosovu a, kako je najavljeno, sastaće se i sa premijerom Hašimom Tačijem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Angela Merkel u poseti Tačiju i Kforu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se sutra, po dolasku na prištinski aerodrom, sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta...Šef protokola Hašima Tačija Edi Sejdiu rekao je za prištinske medije da će Merkelova na aerodromu u Prištini biti dočekana uz...

Nastavak na Vesti-online.com...

MERKEL S TAČIJEM

Izvor: Kurir, 19.Dec.2011

BERLIN - Stiže kancelarka. Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće danas nemačke vojnike stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert...BERLIN - Stiže kancelarka...Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće danas nemačke vojnike stacionirane na Kosovu, saopštio...

Nastavak na Kurir...

Merkelova na Kosovu

Izvor: Studio B, 19.Dec.2011

Nemački kancelar Angela Merkel posetiće danas nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert. ..On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.