Lideri DS zalažu stanove za kredit

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri DS zalažu stanove za kredit

Beograd -- Funkcioneri DS položiće kao garanciju pedesetak nekretnina koje su u njihovom privatnom vlasništvu kako bi spasli stranku od stečaja, saznaje "Blic".

To će im biti dovoljno da im Razvojna banka Vojvodine odobri reprogram kredita i odblokira račune.

DS ostalo je još samo oko mesec dana da položi garanciju banci za reprogram kredita kako ne bi otišla u stečaj. Demokrate planiraju da privatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovima garantuju isplatu zajma, koji bi u tom slučaju, umesto za šest meseci, vratili u roku od četiri godine.

"Biće nam potrebno oko pedesetak stanova, površine između 50 i 60 kvadrata, da bismo osigurali reprogram kredita. Očekujemo da to bude završeno u narednih nekoliko nedelja", kaže za ovaj list jedan visoki funkcioner DS.

Demokrate su po završetku predizborne kampanje podigle kredit kod Razvojne banke Vojvodine u vrednosti od 360 miliona dinara, sa kamatom od oko 17 odsto i rokom otplate od šest meseci. Do danas je isplaćeno svega 50 miliona dinara, a zbog teškoća u izmirivanju obaveza zatražile su reprogram kredita sa dužim rokom otplate.

U RBV su pristali na dogovor, ali su zatražili dodatne garancije, jemstvo ili nekretninu.

Pošto je Ministarstvo finansija odbilo da im da garanciju da će deo sredstava za redovan rad preusmeravati na račun banke, DS-u je preostalo samo da računa na privatnu imovinu svojih članova.

"Neće biti lako, jer mnogi od nas već imaju kredite. Ipak, verujem da će privatne stanove deponovati svi funkcioneri koji su u mogućnosti", navodi sagovornik "Blica".

U slučaju reprograma, DS će preostali dug od 335 miliona dinara otplaćivati naredne četiri godine, sa mesečnom ratom od 11 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Funkcioneri DS zalažu stanove kako bi spasili stranku od stečaja

Izvor: GdeInvestirati.com, 08.Mar.2013

BEOGRAD - Lideri DS položiće kao garanciju pedesetak nekretnina koje su u njihovom privatnom vlasništvu kako bi spasli stranku od stečaja Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

KRIZA U DS: Lideri demokrata zalažu stanove za kredit kako bi spasili stranku od stečaja

Izvor: S media, 08.Mar.2013

Lideri DS založiće privatne nekretnine kako bi im banka odobrila reprogramiranje kredita i na taj način spasili stranku od stečaja. - Biće nam potrebno oko pedesetak stanova, površine između 50 i 60 kvadrata, da bismo osigurali reprogram kredita- kažu u stranci.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.