Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Sutra odluka o vanrednoj sednici Skupštine

Predsedavajući Skupštine Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da će sutra, nakon uvida u inicijativu DSS-NS, videti da li ima zakonske mogućnosti za zakazivanje vanredne sednice parlamenta.

Krkobabić je Tanjugu rekao da je na putu i da zato još nije razmotrio predlog poslaničke grupe DSS- NS. Ta poslanička grupa predala je Skupštini Srbije inicijativu za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se donela odluka o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poretka Srbije, kojom bi se odbacilo razmeštanje misije Euleks na teritoriji Kosova i Metohije, a Ustav Kosova proglasio ništavnim.

Tu inicijativu su podržali i radikali, tako da je ona predata sa 107 potpisa poslanika. Skupštinom Srbije do izbora predsednika kao najstariji poslanik predsedava Krkobabić, predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i on bi jedini mogao da zakaže tu vanrednu sednicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Nemam ovlašćenja

Izvor: B92, 17.Jun.2008, 02:37

Beograd -- Predsedavajući Skupštini Jovan Krkobabić izjavio je da nema pravo da zakaže vanrednu sednicu parlamenta, jer Ustav i skupštinski Poslovnik ne predviđaju takvu mogućnost...Koalicija DSS-NS podnela je u ponedeljak, uz podršku radikala, incijativu parlamentu za zakazivanje hitne sednice,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.