Klintonova: Važan korak za budućnost Srbije

Izvor: Blic, 02.Mar.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova: Važan korak za budućnost Srbije

Dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU je za Srbiju važan korak za budućnost, ocenila je američka državna sekretarka Hilari Klinton, istovremeno čestitajući rukovodstvu Srbije i građanima na posvećenosti i odlučnosti da se ispuni taj cilj.

U saopštenju Stejt departmenta dostavljenom Tanjugu, Klintonova je pozdravila i odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU da se pokrene Studiju izvodljivosti za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju za Kosovo, istakavši da je to važno zbog evropske orijentacije Kosova, kao i da je znak da je Evropa posvećena Kosovu.

"Evropske integracije su dobrodošle za Srbiju, Kosovo i čitav region. Pohvaljujem lidere Kosova i Srbije na hrabrosti i posvećenosti u donošenju teških političkih odluka neophodnih za dostizanje postavljenih ciljeva”, dodaje se u saopštenju koje je potpisala američka državna sekretarka.

Ona je istakla da "ohrabruje lidere dve zemlje da nastave dijalog pod pokroviteljstvom EU i da u potpunosti primene do sada dogovoreno u razgovorima".

"SAD imaju čvrsto i dugotrajno prijateljstvo sa Kosovom i Srbijom, i nastaviće da blisko sarađuju sa njima i da ih podržavaju u ostvarenju miroljubive i prosperitetne evropske budućnosti”, zaključuje se u saopštenju Stejt departmenta.

Povezane vesti: Privrednici: Kandidatura - više novca i razvojnih projekata Tadić: Tek sa datumom pregovora evropski proces biće nepovratan Devenport: Očekujem pozitivan odgovor za Srbiju Dinkić: Srbija je odavno zaslužila status Litvanci i Poljaci vide Srbiju kao ruskog piona u EU
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton: Važan korak za Srbiju

Izvor: VOA, 02.Mar.2012

Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je Srbiji na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Nastavak na VOA...

Hilari Klinton čestita Srbiji kandidaturu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2012

Dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU je za Srbiju važan korak za budućnost, ocenila je američka državna sekretarka Hilari Klinton, čestitajući rukovodstvu Srbije i građanima na posvećenosti i odlučnosti da se ispuni taj cilj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Hilari Klinton čestitala Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 02.Mar.2012

VAŠINGTON, 2. marta 2012. (Beta-AFP) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je u petak Srbiji dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU)... VAŠINGTON, 2. marta 2012. (Beta-AFP) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je u petak Srbiji dobijanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.