Keri: Dogovor sirijske opozicije povećao šansu za uspeh pregovora

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Dogovor sirijske opozicije povećao šansu za uspeh pregovora

11.12.2015. -

Sastanak opozicije u Rijadu povećao je šansu za održavanje unutarsirijskih pregovora, mada još mnogo toga treba učiniti, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

On je dodao da se nada da će novi međunarodni pregovori o Siriji biti održani pod okriljem Ujedinjenih nacija u januaru 2016. godine.

„Pozdravljamo pozitivne rezultate okupljanja sirijske opozicije, koje je održano danas u Rijadu, uključujući postizanje konsenzusa o principima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pluralističke i demokratske Sirije i o tome kako da se dostigne političko rešenje da bi se okončao konflikt u Siriji“, rekao je Keri.

„Zahvalni smo za to što je ova izrazito raznorodna grupa Sirijaca zaboravila na nesuglasice u interesu građenja nove Sirije“, dodao je Keri.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija, SAD i UN za formiranje spiska sirijske opozicije

Izvor: Blic, 11.Dec.2015

Predstavnici Rusije, SAD i Ujedinjenih nacija koji su razgovarali o Siriji saopštili su da je neophodno formirati spisak sirijske opozicije radi dijaloga s vlastima, kao i spisak terorističkih organizacija, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov...Prema njegovim rečima, konačna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.