Josipović: Ne bih pomilovao Rimca

Izvor: B92, Beta, 08.Jan.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Ne bih pomilovao Rimca

Ivo Josipović (Beta)

Zagreb -- Nikada ne bih pomilovao Sinišu Rimca, izjavio je kandidat za predsednika Hrvatske Ivo Josipović, prenosi portal Jutarnji.hr.

Neću davati pomilovanje ubicama, silovateljima, ratnim zločincima i pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa, naglasio je on. Josipović je rekao da će instituciju pomilovanja koristiti pod vrlo strogim i kontrolisanim uslovima.

Njegov protivkandidat Milan Bandić bio je neodređen na pitanje da prokomentariše smanjenje kazne za godinu dana Rimcu, koje je odobrio predsednik Stjepan Mesić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednički kandidati o Mesićevim pomilovanjima

Izvor: S media, 08.Jan.2010

Predsednički kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Ivo Josipović izjavio je danas da kao predsednik Hrvatske ne bi pomilovao bivšeg pripadnika rezervnog sastava hrvatske policije Sinišu Rimca koji je osudjen na osam godina zbog ubistava srpskih civila u Pakračkoj poljani 1991. ..Komentarišući...

Nastavak na S media...

Josipović: Bez pomilovanja za ratne zločince

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2010

ZAGREB - Kandidat za hrvatskog predsjednika Ivo Josipović izjavio je da nikada ne bi pomilovao Sinišu Rimca, ubicu porodice Zec u decembru 1991. godine..."Nikada ne bi dao pomilovanje Siniši Rimcu. Neću davati pomilovanje ubicama, silovateljima, ratnim zločincima, te pripadnicima organizovanih kriminalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.