Jeremiću odobreno 2,9 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremiću odobreno 2,9 miliona dolara

BEOGRAD -

Vlada Srbije je 24. maja odobrila 2,9 miliona dolara za finansiranje predsedavanja Vuka Jeremića generalnom skupštinom UN u ovoj godini, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Iznos od 2,9 miliona je namenjen za plate i druge rashode Jeremića i njegovog tima u Njujorku, do kraja godine.

Koliko će Srbiju u ukupnom iznosu koštati Jeremićevo predsedavanje Generalnom skupštinom UN još nije poznato, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budući da, prema rečima predstavnika vlade, još nije određena suma kojom će biti finansirana Kancelarija za vođenje poslova predsedavanja.

Šef vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je juče da na sednicama Vlade Srbije još nije bilo reči o odobravanju sredstava za finansiranje te kancelarije i da se u vladinoj Uredbi o osnivanju Kancelarije ne navodi nikakva suma.

Stefanović: Jeremićeva kancelarija nepotrebna

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom i sekretar Predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je nedeljniku Vreme da je bilo nepotrebno formiranje kancelarije u Beogradu za saradnju sa Ujedinjenim nacijama tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića.

"Formiranje kancelarije je bilo nepotrebno. Naročito u situaciji kada imamo više od 150 različitih agencija i kancelarija. Ne znam koji su motivi za tako nešto kada je budžet prazan, a Srbiji predstoje oštre mere štednje", rekao je Stefanović.

Govoreći o pisanju štampe, Stefanović je izjavio da ne razume, "u teškoj ekonomskoj situaciji, pravljenje megalomanskih višemilionskih projekata sa holivudskim imenima".

Ministarstvo spoljnih poslova trebalo bi da iz sopstvenih budžetskih sredstava to plati, a ne da to ide na račun budžetskih rezervi ili nečeg drugog, ocenio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Srbija može da ima koristi od predsedavanja Generalnom skupštinom svetske organizacije "ako Jeremić napravi dogovor sa novom vladom da se preko njegove funkcije realizuje povratak kosovskog pitanja u UN".

"Ja sam siguran da on ima kapacitet da pokuša tako nešto, iako bi to formalno bila zloupotreba položaja", izjavio je Stefanović.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas nazvao je sramotnom odluku vlade Srbije da odobri sedam miliona dolara za finansiranje kancelarije Vuka Jeremića, za vreme njegovog predsedavanja Generalnoj skupštini UN u Njurorku, zahtevajući da se uredba o tome od 24. maja poništi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Jeremiću odobrila 2,9 miliona dolara do kraja 2012.

Izvor: Glas javnosti, 05.Jul.2012

BEOGRAD - Vlada Srbije je 24. maja odobrila 2,9 miliona dolara za finansiranje predsedavanja Vuka Jeremića generalnom skupštinom UN u ovoj godini, rečeno je u vladi...Iznos od 2,9 miliona je namenjen za plate i druge rashode Jeremića i njegovog tima u Njujorku, do kraja godine...Koliko će Srbiju...

Nastavak na Glas javnosti...

Vlada priznala: Odobrili smo pare za Jeremića

Izvor: Mondo, 05.Jul.2012

Rasplet slučaja troškarenja oko kancelarije za Vuka Jeremića pri predsedavanju Generalnoj skupštini UN - tek pošto su mediji objavili zvaničan dokument Vlade o odobrenim sredstvima, iz najviše instance izvršne vlasti priznali da su sredstva za tu svrhu odobrena još 24. maja!

Nastavak na Mondo...

Jeremiću 2,9 miliona dolara do kraja godine

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2012

Vlada Srbije je 24. maja odobrila 2,9 miliona dolara za finansiranje predsedavanja Vuka Jeremića generalnom skupštinom UN u ovoj godini, rečeno je Tanjugu u Vladi...Iznos od 2,9 miliona je namenjen za plate i druge rashode Jeremića i njegovog tima u Njujorku, do kraja godine.Koliko će Srbiju u ukupnom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Vlada i ministarstvo lagali o trošku za kancelariju

Izvor: Blic, 06.Jul.2012, 07:05

Nisam imao informaciju da je odobren budžet za rad kancelarije Vuka Jeremića u Njujorku, a kako sam i mogao znati kad su sredstva odobrena mesec dana pre nego što je on izabran - rekao je juče za “Blic” Milivoje Mihajlović, šef vladine Kancelarije za medije. U kabinetu ministra diplomatije...

Nastavak na Blic...

Vlada i ministarstvo lagali o trošku za kancelariju

Izvor: medio.rs, 06.Jul.2012

Nisam imao informaciju da je odobren budžet za rad kancelarije Vuka Jeremića u Njujorku, a kako sam i mogao znati kad su sredstva odobrena mesec dana pre nego što je on izabran - rekao je juče za Blic Milivoje Mihajlović, šef vladine Kancelarije za medije.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.