Jeremić siguran da će Srbija predsedavati UN

Izvor: Kurir, 25.Apr.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić siguran da će Srbija predsedavati UN

Ministar spoljnih poslova uveren da će Srbija 8. juna u Njujorku biti izabrana da naredni godinu dana predsedava Generalnoj skupštini

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izrazio je uverenje da će Srbija 8. juna u Njujorku biti izabrana da narednih godinu dana predsedava Generalnoj skupštini Ujedinjeni nacija.

Jeremić je rekao da je Srbija najozbiljniji kandidat za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mesto, o čemu će se glasati u Generalnoj skupštini, istakavši da će značajna većina zemalja biti na njenoj strani.

"Ona zemlja koja bude predsedavala UN biće u žiži međunarodnih događanja, što će predstavljati priliku za razgovore sa svima i rešavanje otvorenih problema", kazao je Jeremić za TV Pink, koji je kandidat za predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.