I SAD se uključuju u borbu protiv klimatskih promena

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Avg.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SAD se uključuju u borbu protiv klimatskih promena

Američki predsednik Barak Obama predstavio je 3. avgusta dugo očekivani plan borbe protiv klimatskih promena, šest meseci pred medjunarodnu konferenciju o klimi u Parizu. Tim planom se prvi put elektranama u SAD, kao velikim zagadjivačima, postavljaju ciljevi za smanjenje emisija ugljen dioksida (CO2). Plan je, medjutim, naišao na snažan otpor medju republikancima koji upozoravaju da će to negativno uticati na američku privredu.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Obama i Ban Ki Mun o klimatskim promenama

Izvor: Akter, 04.Avg.2015

Američki predsednik Barak Obama rekao je nakon sastanka sa generalnim sekretarom Ujedninjenih nacija Ban Ki Munom da svet "mora da se uključi" kako bi pomogao u borbi protiv klimatskih promena, dodajući da će UN nastaviti da pritiskaju ostale države da preduzmu određene mere...Obama je juče predstavio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.