Evropska solidarnost s Balkanom

Izvor: Danas, 29.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska solidarnost s Balkanom

Svetska ekonomska kriza ne sme biti opravdanje za usporavanje procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana koji je deo Evrope i za nju strateški važan region, poručili su šefovi diplomatija zemalja EU i zvaničnici Unije zaduženi za spoljnu politiku na dvodnevnom neformalnom samitu u zamku Hluboka nad Vltavom u Češkoj, koji je završen u subotu. Drugi dan samita bio je posvećen procesu proširenja EU, a prisustvovali su mu ministri spoljnih poslova država Zapadnog Balkana, između ostalih i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Put ka EU nije lak

Izvor: Deutsche Welle, 29.Mar.2009

Da li je Evropskoj uniji potrebna pauza u njenom daljem proširenju ili ne ? O tome su juče u zamku Hluboka nad Vltavom, u Češkoj, na neformalnom susretu razgovarali ministri spoljnih poslova EU.

Nastavak na Deutsche Welle...

Nema garancija Brisela za brži put Srbije u EU

Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 06:37

Optimistički signali koje su ministri spoljnih poslova nekoliko zemalja EU tokom vikenda uputili Srbiji i drugim zemljama zapadnog Balkana iz zamka Hluboka u Češkoj, više predstavljaju poruku javnosti u zemljama članicama da je u Uniji sve u redu, nego što su garancija građanima Srbije i drugih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.