Izvor: B92, 25.Jul.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat podržava ideju Beograda

Beograd -- Egipat podržava kandidaturu Srbije za organizaciju Samita nesvrstanih 2011. godine u Beogradu povodom 50. godišnjice osnivanja tog pokreta.

Ambasador Egipta u Beogradu Ali Galal Basijuni rekao je da ta zemlja, koja trenutno predsedava Pokretu nesvrstanih, pozdravlja kandidaturu i želi uspeh Srbiji u organizaciji tog skupa.

"Kao predstavnik Egipta, mogu da potvrdim da su bilateralni odnosi između Egipta i Srbije na najboljem mogućem nivou", rekao je egipatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasador na prijemu povodom Dana državnosti Egipta.

On je istakao da prisustvo predsednika Srbije Borisa Tadića i više ministara u Vladi Srbije na svečanosti u ambasadi Egipta predstavlja veliku čast za egipatski narod i izraz je specijalnih odnosa između dve zemlje.

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar inostranih poslova Vuk Jeremić učestvovalli su nedavno na 15. samitu nesvrstanih u Šarm el Šeiku, u Egiptu.

Pokret nesvrstanih osnovan je 1961. godine u Beogradu. Sada okuplja 118 zemalja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat podržava Srbiju

Izvor: S media, 25.Jul.2009

Egipat podržava kandidaturu Srbije za organizaciju samita nesvrstanih 2011. godine u Beogradu povodom 50. godišnjice osnivanja tog pokreta, izjavio je ambasador Egipta u Beogradu Ali Galal Basijuni. ..Na prijemu povodom Dana državnosti Egipta, Basijuni je kazao Egipat, koji trenutno predsedava Pokretom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.