Državno-privredna delegacija Srbije u Indiji od 10. do 13. januara

Izvor: Blic, 06.Jan.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državno-privredna delegacija Srbije u Indiji od 10. do 13. januara

Državno-privredna delegacija Srbije koju će predvoditi premijer Aleksandar Vučić posetiće od 10. do 13. januara Indiju, gde će učestvovati na Vibrant Gudžarat global samitu.

Taj skup se održava u gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat i jedan je najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji.

Glavna tema ovogodišnjeg samita je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a očekuje se učešće predstavnika više od 100 država, oko dve hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca.

Paralelno sa Vibrant Gudžarat samitom održava se i sajam Global trejd koji će takodje posetiti privrednici iz Srbije i razgovarati sa izabranim izlagačima, najavila je Privredna komora Srbije.

U privrednoj delegaciji Srbije koja će posetiti Indiju biće predstavnici firmi iz IT sektora, namenske industrije i naučno-prosvetnog sektora.

Država Gudžarat je, kako je navela PKS, ocenjena kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije u Indiji. Zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture, političkoj stabilnosti i uslovima za poslovanje.

Najzastupljenije su investicije u sektoru IT, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije. Gudžarat je vodeća indijska savezna država po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državno-privredna delegacija Srbije u Indiji od 10. do 13. januara

Izvor: Beta, 06.Jan.2017

Državno-privredna delegacija Srbije koju će predvoditi premijer Aleksandar Vučić posetiće od 10. do 13. januara Indiju, gde će učestvovati na Vibrant Gudžarat global samitu. Taj skup se održava u gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat i jedan je najznačajnijih medjunarodnih poslovnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.