VUČIĆ NA ČELU državno-privredne delegacije u Indiji od 10. do 13. januara

Državno-privredna delegacija Srbije koju će predvoditi premijer Aleksandar Vučić posetiće od 10. do 13. januara Indiju

Državno-privredna delegacija Srbije koju će predvoditi premijer Aleksandar Vučić posetiće od 10. do 13. januara Indiju, gde će učestvovati na Vibrant Gudžarat global samitu. Taj skup se održava u gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat i jedan je najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji.

PAKLENI JANUAR ZA VUČIĆA: Preleteće najmanje 15.138 kilometara i obići pola sveta (FOTO)

Vučić: Tražićemo izručenje Haradinaja, nego šta ćemo! (VIDEO) (FOTO)

Glavna tema ovogodišnjeg samita je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a očekuje se učešće predstavnika više od 100 država, oko dve hiljade indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca.

Paralelno sa Vibrant Gudžarat samitom održava se i sajam Global trejd koji će takođe posetiti privrednici iz Srbije i razgovarati sa izabranim izlagačima, najavila je Privredna komora Srbije.

U privrednoj delegaciji Srbije koja će posetiti Indiju biće predstavnici firmi iz IT sektora, namenske industrije i naučno-prosvetnog sektora.

Država Gudžarat je, kako je navela PKS, ocenjena kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije u Indiji. Zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture, političkoj stabilnosti i uslovima za poslovanje.

Najzastupljenije su investicije u sektoru IT, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije. Gudžarat je vodeća indijska savezna država po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sara

    6. januar 2017 | 22:03

    Poseta Indiji je jako vazna za Srbiju i nadam se da ce proci u najboljem redu.

  • Miodrag

    7. januar 2017 | 15:34

    Odlična prilika za prezentovanje svih potencijala Srbije.

  • culafic vinka

    6. januar 2017 | 15:23

    Srecan put sa zeljom da cete posetu Indiji iskoristiti za dovodjenje novih kompanija i investicija u nasoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA