Đelić: Pretpristupni fondovi EU jednaki za sve

Izvor: S media, 23.Jun.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Pretpristupni fondovi EU jednaki za sve

Potrebno je izvršiti linearizaciju pretpristupnih fondova Evropske unije koje dobijaju zemlje na putu ka Uniji, kaže Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije. On kaže da bi moglo doći do političke nestabilnosti u zemljama koje teže EU ako se ne bi povećala pretpristupna pomoć.

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da bi bilo potrebno izvršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << linearizaciju pretpristupnih fondova Evropske unije koje dobijaju zemlje na putu ka Uniji.

Đelić je, obraćajući se učesnicima međunarodne konferencije "Transparentno korišćenje pretpristupnih fondova EU u Srbiji" u Beogradu, rekao da zemlje koje su na putu da postanu članice EU sada, godišnje dobijaju oko 200 miliona evra pomoći, dok će, na primer Hrvatska, čim uđe u EU dobijati desetostruko više novca.

On je ukazao da bi moglo doći do političke nestabilnosti u zemljama koje teže EU, ako se ne bi povećala pretpristupna pomoć, i Uniji bi se, u tom slučaju, moglo težiti samo zbog dobijanja finansijskih sredstava.

Đelić: Cilj Srbije - pregovori sa EU od proleća

Đelić: Hoćemo datum za početak pregovora

Bilo kakvo povećanje ovih fondova bi "palo bi u vodu" ako bi se desio bilo kakav skandal ili slučaj korupcije u vezi sa pretpristupnim fondovima koje dobija Srbija, upozorava Djelić, koji je i nacionalni IPA koordinator.

Na konferenciji učestvuju i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adrijano Martins, direktor kancelarije Fondacije Fridrih Ebert u Srbiji Mihael Erke, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić i drugi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrebna linearizacija pretpristupnih fondova EU

Izvor: Studio B, 23.Jun.2011

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić izjavio je da bi bilo potrebno izvršiti linearizaciju pretpristupnih fondova Evropske unije koje dobijaju zemlje na putu ka Uniji...Djelić je, obraćajući se učesnicima međunarodne konferencije "Transparentno korišćenje pretpristupnih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.