Dačić osudio gej izložbu švedske umetnice kao provokaciju

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić osudio gej izložbu švedske umetnice kao provokaciju

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ne očekuje nikakve nerede u subotu, 6. oktobra zbog zabrane "Parade ponosa" i ostalh najavljenih događaja.

Dačić je ponovio da država neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira i još jednom upozorio sve koji imaju bilo kakve namere da u subotu ugrožavaju bezbednost da policija to apsoulutno neće dozvoliti, javlja Tanjug.Dačić je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pošto se upisao u knjigu žalosti u amabasadi Hrvatske povodom smrti predsednika Sabora te zemlje Borisa Šprema rekao da najoštrije osuđuje izložbu švedske umetnice, koja je sinoć održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju ocenjujući da je to očigledna provokacija, koja je doprinela i zabrani štenje. - Kao što neki smatraju da ne smeju da se osporavaju prava kada je reč o njihovoj seksualnoj orijentaciji, tako niko ne sme i nema prava da izvrgava ruglu verska osećanja drugih - naglasio je Dačić.Prema njegovim rečima, Srbija ne sme biti poligon sa takozvanim pravom na slobodno mišljenje kojim se izaziva nezadovoljstvo ljudi, jer u tom slučaju to nije pravo na slobodno mišljenje, već direktna provokacija koja može da destabilizuje odnose u jednoj zemlji ili čitavom regionu.Potvrdu onoga što je govorio, dodao je premijer, video je u tome što su i druge verske zajednice osudile izložbu sa takvim sadržajem. Osvrćući se na to što su SAD uhapsile autora filma, koji je izazvao demonstracije muslimana širom sveta, kao i na objavljene karkature proroka Muhameda u francuksim navinama, Dačić je upitao "kako je moguće da neko smatra da je to isto moguće raditi sa Isusom". - SAD su izrazile zabrinutost i razočaranje što je Parada ponosa otkazana, a mislim da bi trebalo da izraze protivljenje zašto je izložbom izvrgnut ruglu Isus Hristos - rekao je Dačić.On je naveo da nije pogledao izložbu, ali da je stav o njoj izneo i na osnovu toga što su sami oranizatori govorili o njenom sadržaju. - Ako neko želi da nešto prođe bez problema mora i sa da vodi računa kako će se ophoditi prema onima koji ne misle tako - zaključio je Dačić.Održavanje "Parade ponosa" najavljene za subotu, 6. oktobar, kao i svi drugi skupovi koji su bili najavljeni za taj dan juče su zabranjeni, dok je izložba "Ečo homo" sinoć protekla bez incidenata.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić ne očekuje nerede u subotu

Izvor: Politika, 04.Okt.2012

BEOGRAD – Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ne očekuje nikakve nerede u subotu, 6. oktobra zbog zabrane „Parade ponosa” i ostalih najavljenih događaja, kao što se to nije dogodilo ni prilikom otvaranja izložbe „Ecce homo”...Dačić je ponovio da država neće...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.