Dačić o Kosovu: Nastavljamo našu borbu za istinu

Izvor: Blic, 25.Okt.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o Kosovu: Nastavljamo našu borbu za istinu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija nastaviti borbu da spreči ulazak Kosova u Unesko na glasanju u novembru, ali je ocenio da je još rano procenjivati šanse za uspeh jer se još ne zna koje će sve zemlje imati pravo glasa.

Mi nastavljamo našu borbu za istinu, istina i međunarodni pravni poredak su na našoj strani, ali to ne mora da znači da će to biti dovoljno za uspeh, rekao je ministar inostranih poslova Ivica Dačić na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konferenciji za novinare u vladi Srbije povodom predloga za članstvo Kosova u Unesku.

Odgovarajući na pitanja o predlogu članstva Kosova u Unesku, Dačić je rekao da ne znači da je međunarodna zajednica zasnovana na sistemu pravednosti.

- Ovde su dve vrste problema - jedan je pravni, a to ja da je Kosovo došlo na dnevni red pravnim putem, a drugi da potpada pod režim ustanovljen rezolucijom 1244, i da ne može da ima elemente državnosti - rekao je Dačić

- Suštinski gledano, Kosovo se nije kvalifikovalo za Unesko zbog odnosa prema srpskom kulturnom nasleđu i velikog broja uništenih srpskih kulturno verskih spomenika. Mi ćemo obavestiti sve zemlje o potrebi da zadržimo stavaove, pritisak na zemlje je veliki i zasniva se pre svega na tome da zemlje budu uzdržane - istakao je Dačić.

Što se tiče migrantske krize, Dačić je rekao da je Srbija dosad dobila najveće pohvale u regionu za odnos prema izbeglicama i rekao da je pitanje da li će Evropa uspeti da nađe najbolje rešenje za predstojeću situaciju s migrantima.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Istina i pravo na našoj strani, ali to ne znači uspeh

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su u borbi protiv učlanjenja Kosova u UNESCO istina i međunarodni pravni poredak na strani Srbije, ali da to ne garantuje uspeh..."Mi nastavljamo borbu, ali pitanje je da li je međunrodna zajednica zansovana na sistemu pravednost",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.