Dačić i Gerdžikov o unapređenju bilateralnih odnosa

Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Gerdžikov o unapređenju bilateralnih odnosa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Vlade Bugarske Ognjan Gerdžikov obostrano su danas u Bosilegradu izrazili zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa između Srbije i Bugarske, kao i obostrana spremnost za njihovo dalje unapređenje.

Kako je saopšteno iz MSP, razgovori su predstavljali priliku da se razmene mišljenja o saradnji dve zemlje u oblastima od zajedničkog interesa, pre svega na planu ekonomije, infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << energerike, kao i pitanjima od interesa za bugarsku nacionalnu manjinu.

Posebno je naglašena važnost što skorije realizacije zajedničkih projekata, izgradnja autoputa Niš-Sofija, rekonstrukcija železničke pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnja gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

Obe strane su iskazale spremnost da se angažuju da se grad Bosilegrad i ovaj region ekonomski osnaže kako bi se stvorili uslovi za ekonomski rast i unapređenje životnog standarda.

Tokom boravka u Bosilegradu, ministar Dačić i predsednik Vlade Bugarske su položili vence na spomenik bugarskom nacionalnom heroju Vasilu Levskom i zajedno otvorili izložbu 24. Međunarodnog uskršnjeg festivala pod nazivom "Svetski konkurs za dečiju sliku".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobri odnosi između Bugarske i Srbije

Izvor: RTS, 13.Apr.2017

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Vlade Bugarske Ognjan Gerdžikov obostrano su u Bosilegradu izrazili zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa između Srbije i Bugarske, kao i obostranu spremnost za njihovo dalje unapređenje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.