Dačić:Ne znam zašto bi bili deo vlade SNS i DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Ne znam zašto bi bili deo vlade SNS i DS

GADŽIN-HAN/BEOGRAD -

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

"Zašto bi mi bili deo te vlade," prokomentarisao je Dačić pitanje novinara .

Odgovarajući na pitanje da li u toj koaliciji (SNS i DS) ima mesta za SPS Dačić je rekao "Srećan put. Srećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put bez povratka".

On je, prilikom obilaska poplavljenih područja u Gadžinom Hanu, rekao da postoji više načina za formiranje koalicije DS i SNS.

lider socijalista je naglasio da se ne žali, ali da samo traži da se krivica ne prebacuje na njega, zbog vremena koje se gubi za formiranja vlade.

"Taj proces diktiraju SNS i DS, a koalicija SPS-PUPS-JS će se odazvati na svaki poziv za formiranja vlade," rekao je Dačić.

Lider socijalista je još jednom naglasio da koalicija na čijem je čelu, ostaje pri ranije postignutom načelnom dogovoru sa DS o formiranju većine.

Prema njegovim rečima, DS treba da se izjasni da li to želi i kada će razgovori biti nastavljeni, ko će biti njihov kandidat za premijera i ko treba da čini tu paralmentarnu većinu.

SNS, rekao je Dačić, uopšte nije izrazila želju niti je bilo predloga da pravi vladu sa SPS.

Vlada neće biti brzo formirana

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je današnjem Blicu da nova Vlada neće biti formirana tako brzo kao što se mislilo.

"Zašto je to tako, nije pitanje za SPS i našu koaliciju. Smatramo da Vlada treba da se formira što pre", rekao je Dačić.

On je izjavio da koalicija oko SPS ni sa kim nije postigla dogovor o parlamentarnoj većini, "jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju Vlade".

Dačić je na pitanje da li je razgovarao sa liderima Demokratske stranke i Srpske napredne stranke Borisom Tadićem i Tomislavom Nikolićem odgovorio potvrdno, ali je dodao da tema nije bilo formiranje Vlade, "a posebno ne personalna rešenja".

"Da li su se Tadić i Nikolić čuli i videli, to ćete morati njih da pitate", rekao je Tadić, navodi Blic.

Država se ne može spasiti neoliberalnim konceptom

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbiji potrebna vlada koja će osluškivati i otklanjati probleme običnih ljudi, a ne ona koja će dozvoliti da teret krize snose najviše oni koje nema ko da štiti.

Dačić je sinoć, na dodeli tradicionalnih godišnjih nagrada "Beogradski pobednik" Privredne komore Beograda, naglasio da se ni država ni ekonomija ne mogu spasiti neoliberalnim konceptom.

"Ne mogu teret krize snositi samo oni koje nema ko da štiti. Pozivam političare i buduću vladu da vode računa o finansijskom sektoru kako ne bi doživeli kolaps. Ne treba da razmišljamo o stranim finansijiskim grupama, već isključivo o sebi", smatra Dačić.

On je ponovio da Srbija mora da vodi računa o svojim nacionalnim interesima i naglasio da je siguran da svaka buduća vlast mora da pođe od interesa običnog čoveka.

"Očuvanje svakog preduzeća je herojski posao. Vlada će morati da omogući iste uslove za domaće i strane investitore, a banke moraju da vrate ono što otimaju od naroda", naglasio je Dačić na skupu u Centru "Sava".

Kako je poručio, finansijski i bankarski sektor u njemu će imati velikog neprijatelja ukoliko ne budu radili u interesu naroda.

"Nikome ne pretim, već se samo zalažem za svoj narod, a ne za neke koji dolaze iz inostranstva i dele nam lekcije kako da živimo", istakao je Dačić.

On je kazao da mu je čast što večeras ima priliku da ukaže poštovanje svima koji su, i pored velikih poteškoća, uspeli da ostvare zapažene rezultate i za njih budu i nagrađeni.

"Kako je ekonomski razvoj osnov za društveni i svaki drugi napredak, upravo vi privrednici u tome imate veliku ulogu, stvarate nove proizvode i vrednosti, uvodite nove tehnologije i inovacije, vi zapošljavate i uvodite koncept društvene odgovornosti", poručio je Dačić.

"Mi ostali smo tu da vam omogućimo prigodan ambijent, da u tome budete još uspešniji, a kada kažem mi, garantujem za sebe i svoje saradnike", naglasio je on.

Dačić je rekao da Srbiji predstoji period u kome svi treba više da rade i postižu, što pokazuju i podaci o nivou bruto društvenog proizvoda.

"Srbiji je neophodna bolja ekonomska platforma i jasno definisanje strateških pravaca razvoja, a u donošenju odluka o tome neophodno je partnerstvo izvršne vlasti i predstavnika privrede. Samo zajedničim snagama bićemo u mogućnosti da donesemo rešenja koja će biti trajna i koja će funkcionisati", rekao je Dačić i rukovodiocima poručio da "pravi lideri ne stvaraju sledbenike, već nove lidere".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalkulacije

Izvor: RTV Pink, 24.Maj.2012

Dačić: Ne znam što bi bili deo vlade SNS i DS. . . Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade. .

Nastavak na RTV Pink...

Dačić: Šteta od poplave veća od potrebnog ulaganja

Izvor: S media, 24.Maj.2012

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u Gadžinom Hanu da je šteta od poplave u toj opštini veća od sredstava koja su potrebna za regulisanje Kutinske reke koja se juče izlila...Dačić je tokom obilaska poplavljenog područja rekao da će razgovarati sa...

Nastavak na S media...

Dačić: Ne znam šta ćemo u vladi SNS i DS

Izvor: Mondo, 24.Maj.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

Nastavak na Mondo...

U vladi SNS–DS nema mesta za socijaliste

Izvor: RTS, 24.Maj.2012

Ne znam zašto bi SPS–PUPS–JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade, naveo lider SPS-a Ivica Dačić. ..Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da ne zna zašto bi SPS–PUPS–JS...

Nastavak na RTS...

Vi ste odlučili: Tadić premijer; Danas biramo ostale ministre (ANKETA)

Izvor: S media, 25.Maj.2012, 12:57

Dok političke stranke vagaju ko će biti novi premijer, posetioci S media portala odlučili su da to treba da bude dosadašnji predsednik Boris Tadić. Lider Za lidera Demokratske stranke, u anketi S media portala, glasalo je 39 odsto od ukupno 1.504 posetilaca. Na drugom mestu je Jorgovanka Tabaković,...

Nastavak na S media...

Zapadne diplomate: Nije bilo razgovora o koaliciji DS-SNS

Izvor: TvojPortal.com, 25.Maj.2012

Izvor:bizlife.rs  Takozvana vlada velike koalicije nije pomenuta ni na jednom od brojnih sastanaka koje su ambasadori stranih država akreditovanih u Beogradu imali sa liderima SNS-a posle izbora, saznaje Politika u razgovoru sa desetak diplomata iz različitih zemalja EU. Lider socijalista Ivica...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.