DS i SPS dogovorile koaliciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SPS dogovorile koaliciju

BEOGRAD -

Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i "Ivica Dačić SPS - PUPS - JS" dogovorile su se na današnjem sastanku u Beogradu o nastavku političke saradnje i da daju podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja.

Odlučeno je da će sva kadrovska pitanja u konstituisanju organa vlasti i lokalnih samouprava biti predmet daljeg razgovora posle završenih izbora za predsednika Srbije, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju koje je medijima prosledio DS.

Kako se navodi, koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i "Ivica Dačić SPS -PUPS - JS" zajednički će raditi na formiranju parlamentarne većine u Skupštini Srbije, kao i u skupštinama lokalnih samouprava, gradu Beogradu i Vojvodini.

O budućoj vladi posle 20. maja

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma saopštio je da su se lideri koalicije SPS-PUPS-JS i lider DS jutros dogovorili da će o budućoj vladi razgovarati posle drugog kruga predsedničkih izbora i da će ta koalicija sigurno biti u budućoj vladi.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da bi u ovom trenutku vladu formirali DS, koalicije SPS-PUPS-JS, SVM i URS-a.

Na pitanje da li bi u nju ušao i LDP, Marković je rekao da bi ta stranka morala dosta toga da promeni da bi mogla da bude deo te vlade.

Marković je pozvao sve koji su glasali za koaliciju SPS na parlamentarnim izborima da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za Borisa Tadića.

Marković je rekao da na sastanku koji je trajao kratko, nije bilo razgovora o funkcijama, niti o premijerskom mestu i da će se o tome razgovarati posle 20. maja.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS i SPS dogovorile koaliciju

Izvor: Beta, 09.Maj.2012

BEOGRAD, 9. maja 2012. (Beta) - Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS" dogovorile su se na sastanku u Beogradu o nastavku političke saradnje i da daju podršku predsedničkom k.

Nastavak na Beta...

Koalicije oko DS i SPS nastavljaju zajedno

Izvor: Studio B, 09.Maj.2012

Koalicija "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i koalicija Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS postigle dogovor o nastavku zajedničkog političkog delovanja i da će koalicija oko socijalista u drugom krugu predsedničkih izbora podržati Borisa Tadića...Dve koalicije će zajednički raditi na formiranju...

Nastavak na Studio B...

Dogovor DS-a i SPS-a o nastavku partnerstva

Izvor: Politika, 09.Maj.2012

Koalicije Izbor za bolji život–Boris Tadić i Ivica Dačić–SPS–PUPS–JS postigle su juče dogovor da i nastave zajedničko političko delovanje.To su rekli njihovi predstavnici i naveli da će se o konkretnim detaljima, uključujući i kadrovska rešenja u novoj vladi, razgovarati po završetku...

Nastavak na Politika...

DS i SPS dogovorile koaliciju, o mandataru posle 20. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2012

BEOGRAD -..Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i "Ivica Dačić SPS - PUPS - JS" dogovorile su se na današnjem sastanku u Beogradu o nastavku političke saradnje i da daju podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja...Odlučeno je da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dogovor o koaliciji DS - SPS

Izvor: VOA, 09.Maj.2012

Demokrate i socijalisti postigli dogovor o nastavku koalicione saradnje i podršci Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.