Cvetković: Saradnja sa ombudsmenom obaveza

Izvor: Studio B, 23.Avg.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Saradnja sa ombudsmenom obaveza

Premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je razgovarao sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, pozvao je sve organe uprave na potpuno poštovanje obaveze saradnje sa zaštitnikom građana u postupcima kontrole, kao i na sprovođenje preporuka ovog organa.

Zajednički je ocenjeno da manjak odgovornosti za svesne, ponekad i namerne propuste i kršenja prava građana rezultira nedovoljnim poverenjem u institucije i demotivaciju savesnih državnih službenika, saopštila je Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Zbog toga će, kako je istaknuto na sastanku, Janković, kada u postupcima kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa uprave utvrdi svesno i namerno kršenje prava građana ili zapostavljanje radnih obaveza, inicirati pokretanje disciplinskih postupaka.

Cvetković i Janković smatraju da bi svi poslovi administracije prema pravnim licima protiv kojih su pokrenuti postupci zbog sumnje da su svojim nezakonitim ili nekoretnim ponašanjem oštetili građane trebalo da se vode sa posebnom hitnošću i pažnjom.

Oni su ocenili da bi pri smanjivanju državne uprave bilo "potrebno obezbediti dosledniju primenu objektivnih kriterijuma za ukidanje radnih mesta i otpuštanje radnika", kao i da bi trebalo više motivisati kvalitetne kadrove da ostanu ili se zaposle u državnoj administraciji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgovori o zaštiti prava građana

Izvor: B92, 23.Avg.2010

Beograd -- Predsednik Vlade Mirko Cvetković pozvao sve organe uprave da sarađuju sa zaštitnikom građana u postupcima kontrole i sprovode preporuke tog državnog organa...Cvetković i Saša Janković sastali su se danas i razgovarali o kvalitetu i efikasnosti organa uprave radi potpunijeg i bržeg...

Nastavak na B92...

Cvetković poziva na saradnju sa zaštitnikom građana

Izvor: EMportal, 23.Avg.2010

Premijer Mirko Cvetković pozvao danas, posle sastanka sa zaštitnikom građana, zaposlene u državnoj i lokalnoj upravi na saradnju s tom institucijom u zaštiti prava građana.

Nastavak na EMportal...

Neophodna saradnja sa ombudsmanom

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2010, 07:02

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je danas razgovarao sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, pozvao je sve organe uprave na potpuno poštovanje obaveze saradnje sa zaštitnikom građana u postupcima kontrole, kao i na sprovođenje preporuka ovog nezavisnog državnog organa...Zajednički...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.