Tadić: Spasa nema, propasti nećemo

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Spasa nema, propasti nećemo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija ekonomske probleme sa kojima se suočava mora rešavati nekonvencionalnim potezima.

On navodi da to treba raditi i nastavkom ulaganja u infrastrukuru i poboljšanjem klime za investicije.

I Gana je bolja za biznis od Srbije

Kriza u Evropi je šansa za Rusiju

Ko je čovek koji je preplašio svet? (VIDEO)

Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je istakao da se danas u drugom talazu krize, odnosno krizi evra, već postavlja pitanje da li svetu predstoji i treći talas i kako će se on manifestovati.

Iako danas mnoge ekonomske mere koje se primenjuju širom sveta ne vode sasvim sigurno ekonomskom razvoju, prema Tadićevim rečima, sasvim je izvesno da male države, naročito one koje imaju nerazvijenu infrastrukturu, ne mogu da računaju na razvoj ukoliko ne ulažu u infrastrukturu.

"Danas živimo u vreme kada nema jednoznačnog odgovora, i ne postoji nijedna ekonomska mera bez mračne strane", rekao je Tadić.



"Zahvalan sam svim privrednicima i svevišnjem što nismo dugo bili u recesiji, ali činjenica da i dalje nemamo ubrzani ekonomski rast čini socijalne tenzije u Srbiji veoma opasnim, i zato je potrebno pronaći sistem ekonomskih mera kao odgovor na novi talas krize"
, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić na obeležavanju deset godina rada Američke privredne komore u Srbiji.

(Tanjug foto:mic.org.rs)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.