Bor: DSS odvojeno od SNS i NS

Izvor: B92, 21.Maj.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: DSS odvojeno od SNS i NS

Beograd -- Demokratska stranka Srbije će na lokalnim izborima u Boru nastupiti odvojeno od Srpske napredne stranke i Nove Srbije.

SNS i NS su saopštile da im se na zajedničkoj listi za izbore u Boru priključio i Pokret socijalista i dve vlaške grupe građana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u SNS, potpredsednica NS Dubravka Filipovski je rekla da je poziv za zajednički nastup na lokalnim izborima u Boru otvoren i za DSS i sve druge zainteresovane.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Dubravka Filipovski je rekla da zajednički nastup NS i SNS na izborima u Boru ne znači da je prestala koalicija NS sa DSS.

"Do 26. maja i DSS i drugi koji žele mogu da se priključe zajedničkoj listi. Taj poziv je otvoren. Mi (NS) smo i dalje u koaliciji sa DSS-om", rekla je ona.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da će tri stranke i dve vlaške partije učestvovati na listi "Promene za Bor" koju će predati 26. maja kada će, kako je najavio, početi i kampanju.

"Želimo da pokažemo da nam lične sujete nisu prepreka i da možemo da prevaziđemo ideološke razlike", rekao je Vučić i dodao da ta lista ne ide na izbore u Boru da se "igra" nego da pobedi.

Ako ne pobedimo, smatraću to velikim porazom, rekao je Vučić.

Prema rečima Aleksandra Vulina, Pokret socijalista se priključio zajedničkoj listi SNS i NS kako bi "slobodne glasove suprotstavio glasovima koji će biti kupljeni sredstvima javnih preuzeća".

Međutim, portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković najavio je danas da će ta stranka samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Boru 20. juna.

"Na svim prethodnim ponovljenim izborima u Srbiji praksa DSS-a je bila da nastupa samostalno što će i ovog puta učiniti", rekao je

Petković agenciji Beta.

Lokalni izbori u Boru biće održani 20. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS, NS i Pokret socijalista na zajedničkoj listi u Boru

Izvor: Blic, 21.Maj.2010

Srpska napredna stranka (SNS), Nova Srbija (NS) i Pokret socijalista (PS) na vanrednim lokalnim izborima u Boru 20. juna nastupiće na zajedničkoj listi koja će nositi naziv "Promene za Bor", saopštili su danas predstavnici te tri stranke...Zamenik potpredsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.