Bogdanović  traži sastanak sa Kforom i Euleksom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović traži sastanak sa Kforom i Euleksom

BEOGRAD -

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zatražio je sastanak sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom i šefom Euleksa Gzavijeom de Marnjakom da bi se rešio problem naoružanih grupa na severu Kosova, rečeno je danas agenciji Beta u tom Ministarstvu.

Bogdanović je prethodno zatražio od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.

Kosovska i televizija Most iz Zvečana emitovale su snimak tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snaga koji je objavljen na internetu.

"Pojava naoružanih grupa na severu pokrajine rezultat je težnje, pre svega Prištine, da nasilno i jednostranim akcijama stavi taj deo Kosova pod svoju kontrolu", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je upozorio da "avanturizam Prištine može dovesti do nesagledivih posledica".

Snimak naoružanih Albanaca na severu Kosova objavljen je na Jutjubu. Prvobitno je, kao ekskluzivan, emitovan 13. aprila na TV "Top Channel Albania".

Porptparol Euleksa Irina Gudeljević rekla je za Betu povodom ministrovog apela da se razoružaju ekstremisti, da ta misija EU nadgleda, prati i savetuje Kosovsku policiju koja se trenutno bavi tim pitanjem.

"Euleks je, ukoliko bude pokrenuta zvanična istraga, spreman da asistira u zavisnosti od toga kako se slučaj razvija", kazala je ona.

Kfor, kako su preneli pojedini mediji, navodi da trenutno "nema naznaka da na Kosovu postoje naoružane grupe - da ih "ima ni više ni manje" nego uobičajeno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.